weekje in de duinen

Het lijkt zo lang, twee weken vakantie. Maar het is weer omgevlogen. Na eerst een paar dagen bij mijn moeder (zie blog hierover) en twee dagen samen met Tobias in Amsterdam (we zijn zelfs in het Parool terechtgekomen etende in Remoulliage, zie foto hieronder) vertrokken ook Tobias en ik richting Egmond aan Zee.

ccc3a755-175f-49b1-b234-3eb60ee8dd5c.jpg

Met het weer hadden we  enorme mazzel, want na een eerste koude week, was het nu de hele tijd heerlijk. En in het duinhuisje (bekijk voor hoe het er uit ziet een oude blog:  Rondleiding door het duinhuisje) vinden wij het alle vier altijd fantastisch. Je komt er echt tot rust en laat dat nou net zijn wat ik nu nodig heb.

Ik heb ook de hele week geen blogberichten geschreven maar wel erg veel leuke foto’s gemaakt zodat jullie ook een beetje een impressie krijgen van hoe het daar is en wat we allemaal gedaan hebben. Ik realiseer me trouwens terdege dat het vooral foto’s zijn waar mijn kinderen op staan. Die maak ik nou eenmaal het liefst. En op Moederdag mag dat toch sowieso wel.

hhh

Op zaterdag sliepen Tobias en ik lekker uit in onze tuin en na het inpakken van de tassen en nog een laatste blik op de tuin gingen we naar het station. Jan kwam ons in Alkmaar van de trein halen om ons naar het duinhuisje te brengen. Maar meteen werden we al door Andrea gebeld. louis had bij het spelen in de duinen zijn enkel opengehaald aan rondslingerend prikkeldraad en moest naar de weekenddokter in Alkmaar. Samen met Jan ging ik ernaartoe. Gelukkig hoefde het niet gehecht te worden maar hij kreeg wel hechtpleisters en een verbandje en mocht tot dinsdag niet zwemmen.

S’avonds gingen we op het strand eten met Tobias zijn broers en alle vrouwen/ kinderen.

 

IMG_6090-ANIMATION.gif
De paddenpoel bij het huisje is nog nooit zo vol water geweest en het stikt erin van de kikkervisjes. Leuk voor de kinderen die steeds met schepnetjes en emmertjes in de weer zijn.

hjj

Maandag kwamen mijn moeder en Hans en maakten we een duinwandeling naar het vogelhuisje. Naast vogels zagen we ook schotse hooglanders die lekker aan het pootjebaden waren. s’Avonds aten we met hen bij Huize Glory.

Ook woensdag kregen we weer bezoek. Dit keer kwamen Klaas en Sandra en ook Florence en haar zoontje Anton. We liepen met hen naar het strand en eindelijk kon Louis met zijn voeten in het water. Wel nog ijskoud hoor, de Noordzee.

IMG_6196.jpg
Naast ons duinhuisjesterrein is een camping. De kinderen vinden het daar helemaal te gek. Je kan er zwemmen, ze hebben de hele tijd kinderactiviteiten met een grote “Koos Konijn” als mascotte en je kan er trampoline springen.
jkj
In het duinhuisje wordt ook altijd veel gelezen. Ik las deze week “Kolja” van Arthur Japin (mooi). Louis en ole lezen vooral veel Donald duckjes.
IMG_6187.jpg
vrijdag gingen we op bezoek bij Anne, Mus en Bor op camping Bakkum. 7 km fietsen vanaf Egmond aan zee. Door de schemering fietsten we daarna weer terug.

En natuurlijk moet er ook altijd wel een keer gebarbecued worden. Dat deden we gister met Sil en Andrea en de kinderen.

 

IMG_6210.jpg
En vanochtend natuurlijk een Moederdag-ontbijtje met tekeningen en cadeautjes. Het begint al echt een traditie te worden dat we Moederdag in de duinen vieren. Jammer dat we weg moesten. Gelukkig mogen we er in de zomervakantie ook weer twee weken zitten. Het was weer fijn. 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s