Remoulliage

dit keer een restauranttip; Cafe Remoulliage in de Rivierenbuurt (Trompenburgstraat 111) in Amsterdam. Echt heel lekker en puur eten in een gezellige/ ongedwongen sfeer.

IMG_6040.jpg

Op de plek waar eerst Cottignac zat is sinds 4 dagen cafe Remouillage geopend. De eigenaar en kok is Jonathan Sparber. een hele aardige man die geboren is in Tirol  en ook al heeft gewerkt in Restaurant Vermeer, bij La Rive, de Scheepskameel en Entrepot. (deze informatie heb ik allemaal hier vandaan)

Onze kinderen waren uit logeren dus Tobias en ik konden eindelijk weer eens met zijn tweeen uit eten. We kwamen aan en het restaurant was nog helemaal leeg. nooit een goed teken maar toen we binnen kwamen werden we hartelijk verwelkomd door Jonathan die ons vertelde dat hij net open was. De reclame voor zijn restaurant wilde hij hebben van “mond tot mond” dus een rustig begin vond hij juist wel goed. Later kwamen er trouwens nog allerlei andere mensen binnen.

Het menu bestaat er uit allemaal wisselende kleine gerechtjes. De kaart is niet heel uitgebreid. er stonden een aantal koude en een aantal warme gerechtjes op, wijn en slechts 1 dessert. Je kan steeds kleine gerechten bestellen en die dan alleen of samen opeten.

We besloten zoveel mogelijk te proberen. We begonnen met de Rundertartaar die in een sjallotje zat met hele lekkere saus en met de IJsbergsla met mandarijn en kweeperenvinigraitte. Allebei zo lekker dat ik helemaal ben vergeten er een foto van te maken.

daarna namen we de Coppa gedroogde varkensnek met daslook bloemmetjes die hij zelf geplukt had in park Franckendaal en de Buratta gepofte paprika en bonenkruid. Ook weer erg lekker. Ondertussen dronken we ook heel lekkere wijn, trouwens.

Het allerlekkerste gerecht van de kaart vond ik het rundvlees. Boterzacht met een broodje eronder wat was bedropen in de jus en wat zilte spinazie (echt heel lekker). IMG_6026.jpg

Bij de kabeljauwnek zat een walnotensaus die de kok al twee jaar geleden gemaakt had en die heerlijk was. Ook werd ons nog de kop van de makreel aangeboden. Deze stond niet op de kaart maar schijnt een echte delicatesse te zijn. Beetje eng en blubberig ziet het er wel uit maar het wangetje heb ik gegeten en tobias heeft de rest van het visvlees eraf gehaald. IMG_6028.jpg

En we aten nog olijven in een krokant laagje die gevuld waren met bloedworst. IMG_6025.jpg

en als toetje een pannacotta van Avocado met sojastroop.

Het enige minpuntje wat ik kom bedenken was eigenlijk het brood. Daar zat weinig smaak aan en ook de boter had wel wat zouter gemogen. Maar een kniesoor die daarop let als de rest van het eten zo heerlijk en erg goed klaargemaakt is. Fijn ook dat het niet van die grote porties zijn zodat je van alles wat kan nemen.

ik hoop echt dat cafe Remoulliage een groot succes wordt en dat veel mensen er eens een keer een hapje gaan eten. Er zit ook een fijn terras bij en je  kan er trouwens niet reserveren.

Veel eetplezier!!! 

Latere toevoeging:

Kijk we staan in de krant.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s