tuintherapie

Het fijne van het hebben van een tuin is dat je de seizoenen zo goed kan volgen. Elk jaar ben ik weer vreselijk blij met de eerste lentedagen en met de plantjes die allemaal weer tevoorschijn komen en de vogels die druk bezig zijn met nestjes bouwen in onze tuin. Het is nog wel erg kaal maar voor de oplettende kijker krioelt het alweer van het leven. hoopvol, vind ik dat toch telkens weer.

Dit jaar was voor mij wel anders dan andere jaren door mijn burn-out en de tijd die het kost hier overheen te komen. Maar ik ben me hierdoor wel extra bewust van wat er in de tuin allemaal gebeurd. De hele winter verlangde ik juist extra naar het weer naar buiten kunnen en dacht ik veel “kon ik nou maar lekker in de tuin gaan werken, dat lijkt me pas een fijne therapie”

Nu begin ik me langzamerhand weer wat beter te voelen en heb ik wat meer energie. Ik ben begonnen op school met het  opbouwen van weer werken. Gelukkig is er alle tijd voor die opbouw en begin ik met twee keer per week een uurtje, dan na twee weken een uurtje erbij en zo steeds iets meer. Het weer op school zijn vind ik best wel spannend en daarom is het wel prettig dat ik begin met kleine klusjes zoals het opruimen van het magazijn. Zo ben ik er wel, maar wel lekker verstopt in een hoekje van de school. Volgende week ga ik een keer naar een teamvergadering en de weken erna ook werken met de kinderen en kijken in andere klassen.

En verder ben ik lekker in mijn tuin aan het werken. ik heb al alle wintertakken weggehaald, de dode planten van vorig jaar opgeruimd, onkruid gewied, aarde gespit, bollen gezaaid, struiken gesnoeid en met Louis aardappels gepoot. Ook heb ik samen met Tobias het huisje schoongemaakt en gezorgd dat het weer bewoonbaar is. Dit alles in een heel rustig tempo. s’ Middags ga ik nog altijd even slapen. En daarna vertrek ik weer naar huis om er te zijn als de kinderen uit school komen.

Dit weekend hebben we, voor het eerst dit jaar, in de tuin geslapen. Zaterdag gaf Tobias samen met Olga zijn eerste wildkoken-les. Vorig jaar ging ik dan bijna altijd helpen maar nu heb ik dat niet gedaan en ben ik lekker rustig in de tuin gebleven en alleen aan het einde even gaan kijken. Verder bouwden de kinderen hutten, klommen in bomen en speelden in de tent. Zo af en toe ga ik even buurten, bijvoorbeeld bij mijn buurvrouw/tuinvriendin Tota en haar man Paul. En in de avond en ochtend houd ik mij bezig met mijn andere nieuwe hobby/zelftherapie, namelijk het stoken van mijn kachel . Verder bleven we lang in bed liggen omdat het toch nog behoorlijk koud is in de ochtend.

Maar deze week wordt het zelfs weer echt zomers. Heel veel genieten van het lekkere weer allemaal en hopelijk tot binnenkort.

2 reacties

  1. Ha leuk! En ik roep al jaren btw dat tuinieren de beste therapie is ever!! (In de winter is het voor mij ook breien)
    Ik neem aan dat voor de foto deurtje van de kachel ff open staat 😉
    Leuke foto’s Jits!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s