Paas-surprise

Het is alweer bijna Pasen en dat betekent voor mij eigenlijk vooral stress. Er moeten weer paasdozen gemaakt worden. Bij ons op school trekken de kinderen een lootje en voor dat kind maken ze een lekker ontbijtje en dat zit in een mooi versierde paasdoos.

nu is stress momenteel niet zo goed voor mij dus mijn drie mannen (Tobias, Louis en Ole) hebben gezegd dat ik me er niet mee mag bemoeien. Zij maken de paasdozen. Die moeten donderdagochtend af zijn en ze zijn nog niet begonnen. Tobias heeft bedacht dat hij de dozen woensdagmiddag samen met de kinderen gaat maken. Dat lijkt mij een beetje veel voor op 1 middag maar hij is er zelf helemaal niet gestressed over en hij heeft in het verleden wel al laten zien dat hij goed is in het maken van mooie paasdozen (zie deze uit  2017 of deze uit 2016 ) Handig, zo’n blog, kan je even terugkijken wat je vorrig jaar ook alweer deed.

Dus, omdat ik me niet met de paasdozen van mijn eigen kinderen mag bemoeien, geef ik hier een tip voor een erg leuke paasdoos die andere kinderen kunnen maken (met een beetje hulp van hun ouders). Wij hebben deze doos gemaakt als Sinterklaassurprise samen met Louis voor een meisje in zijn klas die erg van konijnen houdt. Ik had er dus eigenlijk eerder al een blog over moeten maken maar daar had ik toen even geen zin in.

Nu is hij als paasdoos ook heel leuk en je kan hem natuurlijk ook wat simpeler maken door er 1 konijn op te zetten in plaats van drie.

10

De konijnen maak je van pom poms, je weet wel; zo’n wollen balletje dat je maakt door een lang stuk draad op te winden om twee kartonnetjes met een gat erin. De hele familie was dus al dagen bezig met het maken van pompommetjes.  Een grotere en een iets kleinere vormen samen het lijf. Door er daarna oortjes van een lapje vilt en oogjes van knopen aan te plakken/naaien heb je een konijn.

 

Daarna beplakte Louis de doos met strookjes crêpepapier die hij aan 1 kant ingeknipt had.

1

 

We maakten samen een wortel.Je hebt een lapje oranje vilt nodig. Je rolt het op en plakt het dicht. Het groen maak je van wat crêpepapier dat je over hebt van de doos. 5

En klaar is je surprise/ paasdoos. 9

 

Als je er een paasdoos van maakt is het natuurlijk een (paas)haas die erop zit. Ook kan je van gele wol heel makkelijk pompommetjes maken waar je dan een kuiken van maakt. En als je wat minder tijd hebt; beplak de doos alleen met crêpepapier-gras, leg er wat eieren tussen (wel handig om ze vast te plakken) en zet er een paar van die gele kuikentjes in die je rond deze tijd in bijna elke winkel kan kopen. succes met de paasdoos. Na donderdag zal ik verslag doen van de dozen die ze dit jaar gemaakt hebben. 13

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s