Midlife- update

Het duurt steeds lang voor er weer een volgende blog van me is. Dat is niet omdat ik ze niet schrijf (in mijn vakje concepten staan er al en stuk of 10) maar omdat ik ze niet post. Veel van wat ik geschreven heb vind ik  gezeur, of ik denk dat het anderen niet interesseert, kortom ik vindt het te onbelangrijk om het te posten. Van die gedachtes had ik in het verleden geen last, waarom nu dan wel?

Sinds ik in mijn “toestand” (zo noem ik de overspannenheid- burn out, lichte depressie) zit heb ik een stuk meer tijd en noodzaak om na te denken over de essentiële levensvragen. Wat doet er nou eigenlijk echt toe in het leven? En jammer genoeg kom ik dan tot de conclusie: mijn blogjes, die meestal gaan over hoe mijn week eruit zag, waar ik geweest ben,  over wat mijn kinderen gedaan hebben of over welk boek, film, tv programma,  ik nu weer gezien/ gelezen heb, doen er natuurlijk eigenlijk totaal niet toe.

U hoeft hier niet op te reageren met opmerkingen als: maar toch vinden we het leuk om te lezen en juist kleine dingen maken het leven waardenvol en  het zorgt voor een glimlach op ons gezicht en dat is ook wat waard. Dat weet ik allemaal ook en daarom heb ik tot nu toe met zoveel plezier aan mijn blog gewerkt. Maar nu ik bevangen ben door ook ‘somberdere’ gedachten, die ik daarvoor in mijn blije ei- bestaan niet toeliet, lukt het blog-schrijven gewoon niet meer zo goed. Toch wil ik er ook niet mee stoppen. Ik moet er, zoals ook geldt voor veel andere dingen in mijn leven, gewoon een nieuwe vorm voor kiezen.

Hoe dat gaat zijn, weet ik nog niet zo goed maar daar komen u en ik vanzelf wel achter. In het boek wat ik nu aan het lezen ben: De moed van imperfectie van Brené Brown (daarover later ook meer) heeft de schrijfster het erover dat iedereen ergens rond zijn 40e te maken krijgt met iets wat je niet een midlife-crisis maar een midlife- update moet noemen. Dat geeft me wel weer nieuwe moed. Ik ben gewoon even bezig mijn leven te updaten. Ik ben er nog niet (het duurt een stuk langer dan ik had gedacht) maar uiteindelijk kom ik er hopelijk beter uit. Maar nu eerst even uitzieken want ik heb een heel vervelende griep erbij gekregen.

moed der imperfectie

 

3 reacties

 1. Wat een mooie term, midlife-update!!! Dat geeft hoop. Daar zijn de Amerikanen toch goed in, zulke boeken met zulke titels schrijven.

  Like

 2. Waar gaat het leven over? Waar draait het om? Het draait om Jezus Christus.

  Bekeer u en geloof het evangelie.

  “Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.”
  (Johannes 3:16 SV)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s