Curacoa 3

Weer twee volle dagen voorbij. Hopelijk kan ik de foto’s beter downloaden dan bij de vorige blog. 
Eerst woensdag: in de ochtend wilden we naar een kinderworkshop beeldhouwen bij een landhuis maar de workshop bleek al vol te zitten. Dus besloten we een klein stadwandelingetje te gaan maken in de wijk Scharloo en de muurschilderingen te bekijken. En dan daar ergens koffie te drinken. 

 

Erg leuk, al die vrolijke muurschilderingen maar eigenlijk was het veel te warm om rond te lopen en de kinderen klaagden erg over de hitte en over dat ze in het zwembad wilden liggen. 

Thuiskomen in ons appartement op Blue Bay met heerlijke airco is dan heerlijk. Daar ging iedereen even rusten en om half twee werden mam en ik opgehaald door Saar en Otje voor ons “vrouwenuitje” naar de Spa. Deze was helemaal aan het andere kant van het eiland dus we moesten eerst een flink stuk rijden door mooie Curaçaose natuur en langs deze kerk die boven op een berg al van ver te zien is. 

Bij de spa kregen we allemaal een pakketje met een badjas, een handdoek en slippers. Ook kregen we een rondleiding langs de sauna, stoomcabine, IJskamer, kapsalon, nagelstudio, massagetafels, hottub en zwembad met heerlijke ligbedden. Ook bespraken we wat wilden: allemaal een massage, ik een haarbehandeling (knippen en verfen), saar een wenkbrauwbehandeling, Otje nagellakken en mam haar wassen en föhnen en ook nagellak. 

Voor ons allemaal was dit nieuw, maar we vonden het heerlijk. Vanuit de hottub had je een prachtig uitzicht op zee, er kwamen de hele tijd aardige dames vragen of we nog een kopje thee wilden. De massage vond ik heel fijn en mijn haar is eeg mooi geworden (heb ik jammergenoeg nog geen foto van maar dat komt nog wel. Het was echt heerlijk luxe verwennerij. 
Donderdag: Vandaag reden mam, Hans, Tobias, Louis, Ole en ik s’ochtends naar Saar. Daar dronken we koffie en probeerden we pap te bellen die vandaag jarig is. De kinderen gingen even lekker zwemmen en ik maakte boomerang- filmpjes. ​​

​Sorry dat hij scheef staat maar ik krijg hem ee niet anders op. Even je hoofd draaien dus. 

Saar zette ons daarna af bij het Sea Aqarium en ging zelf even ergens koffie drinken en lezen. Het sea aqarium was geen succes: het was veel te warm, Ole was heel hangerig en vervelend, Louis was boos omdat hij met de roggen wilde zwemmen maar we hadden de zwemspullen niet meegenomen, eigenlijk waren we allemaal te moe en dat Sea Aqarium is ook een beetje ‘vergane glorie’ en zielig voor de dieren. Toch een paar foto’s: 

Smiddags gingen we allemaal rusten in ons eigen huis. En s’avonds eten bij Saar en Sanne. De kinderen konden lekker zwemmen en Sanne en Tobias gingen naar de bioscoop om “Bladerunner” te zien. Nu slaapt Jonas bij ons en Ole bij Otje. Daar kreeg ik net nog deze foto van van Otje die Ole voorleest uit de gouden boekjes. 

Morgen gaat een deel van het gezelschap de Cristoffelberg beklimmen. Ook erg spannend al ga ik zelf niet mee 😊 Maar daarover later meer. Ik heb net gelezen dat het in Nederland heerlijk weer wordt. Dat maakt dat ik me iets minder schuldig voel over al deze vakantieverhalen.  Tot later….

2 reacties

 1. Heerlijk de Spa, ja een luxe, tegelijk hebben diegenen die ervan houden zo nu en dan even nodig, echt even puur en ontstressen, ik ga volgende week vrijdag weer, en kijk ernaar uit 😀

  Maar, een uitzicht over zee, heb ik daar niet, hahaha

  X

  Like

 2. Jezus Jits, wat een goeie blog deze keer!!! En als top de foto van moeder en dochter, Saar en Otje, op de rand van het zwembad. Dat girls-uitje was natuurlijk super, ik ben jaloers dat ik er niet bij was. En ook heel lief die foto van Otje voorlezend in bed aan Ole. Wat leuk die muurschilderingen in Scharloo. Nou ik zie dat jullie genieten en dan straks nog naar Suriname, wat een mooie vakantie Jits! Hier ook top-weer: het wordt 28 graden en deze Indian Summer die vorig weekend begon duurt lekker nog even. Gros bisous Renee

  Sent from my iPad

  >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s