tweeling

Hoe is dat nou, een relatie met de helft van een tweeling? Kan je ze wel altijd uit elkaar houden? En als je op de één valt, val je dan ook op de ander? Dit soort vragen stellen mensen soms als je partner een tweeling is.

Maar ik weet zo ongeveer niet beter.  Ik heb al bijna 22 jaar iets met Tobias en meteen al vanaf de eerste ontmoeting kreeg ik Sil erbij.

t3
Sil (links) en Tobias. toen ik ze net leerde kennen

Want Tobias en Sil (eigenlijk Silvester) zijn wel een hele (h)echte tweeling. Ze werken in hetzelfde hotel, hebben ongeveer tegelijkertijd in hun leven kinderen gekregen, houden van dezelfde films, serie’s en boeken en vinden verder ook dezelfde dingen leuk (koken, wielrennen, de natuur enz) en in een restaurant bestellen ze bijna altijd hetzelfde (ook als ze dit onafhankelijk van elkaar doen). Verder delen ze natuurlijk dezelfde jeugd en dan lijken ze ook nog behoorlijk op elkaar.

t2
Tobias (links) en Sil. 3 jaar in de dierentuin

Maar naast dat ze veel overeenkomsten hebben zijn ze toch ook allebei echt eigen personen en zeker niet inwisselbaar. En alhoewel ik dol ben op Sil, hebben we ook wel eens conflicten. Waarschijnlijk omdat we eigenlijk meer op elkaar lijken dan we willen toegeven en natuurlijk vooral omdat we onderliggend strijd voeren over van wie Tobias het meeste houdt. maar na 22 jaar ben ik ook deze strijd juist wel gaan waarderen en kunnen we er allebei de humor wel van inzien.

Vandaag was de tweeling jarig (41 geworden) en dat moet natuurlijk samen gevierd worden. Gisteravond met gin-tonic, veel gepraat, lekker eten, muziek luisteren en klaverjassen bij Sil en Andrea, en vanochtend met taart bij Jan en Anja en een duinwandeling, kibbelingen en wielrennen kijken.         En volmaakt tevreden zitten ze dan gebroederlijk naast elkaar. Op naar de volgende 41 jaar…..

t1

 

 

 

 

7 reacties

 1. Jitske, ook jij van harte met Tobias! Net met een grote glimlach je column gelezen. Gesmuld van voor mij nieuws. Warme tuingroet, Petri

  Like

 2. Oh wat gaaf, zou je niet graag en tweeling zijn, Kinderen voor Kinderen album 2, hahaha is een favo song van mij nog steeds 😉 Alsnog van harte gefeliciteerd en ja heb ik mij ook weleens afgevraagd, maar hier zie ik zeker gelijkenis, toch een ander uiterlijk, dus het door elkaar halen…. 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat grappig, kom toevallig op deze blog terecht. Jarenlang bij Silvester in de klas gezeten (Jan van Scorel college). Doe beide heren de groeten 🙂

  Like

   • Bijna, in de verkeersplanologie, net iets anders. Onder de brug inderdaad. Moet er nog weleens aan denken over ik over de Huiswaarderbrug rij. Ik woon in Oudkarspel tegenwoordig, dus dat gebeurt nog weleens. Gr Maarten

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s