Week vier

De vierde week van de vakantie was er ook weer een met vele hoogtepunten. Hier mijn dagboekverslag: 

Maandag 14 augustus: de jongens klaagden dat we al dagen niets leuks gedaan hadden (ze zijn in dit opzicht erg verwend, want we doen de hele tijd “leuke dingen” met ze. Maar oké, zelf vind ik het ook wel leuk, iets doen.  Dus besloten we vanuit de tuin naar het Amstelpark te gaan. Daar gingen we eerst midget- golfen, toen maakten we een rondrit met het treintje, we wandelden door het park, klommen over een vlot en aten een pannenkoek.


Dinsdag 15 augustus: Jan zijn verjaardag. Voordat we er in het duinhuisje naar toe konden moesten Louis, Ole en ik de Portretfoto’s die Nina gemaakt had, ophalen in Amsterdam west. Het was een hele reis met eerst fiets, toen 2 trams, toen lopen, de bus en daarna de trein. Onderweg liet Louis ergens zijn tas liggen en het duurde allemaal veel langer dan gepland maar om 4 uur waren we dan eindelijk in het duinhuisje. Waar we ook de komende twee weken blijven. De verjaardag was gezellig en toen iedereen weg was en de kinderen naar bed waren speelden we scrabble met Andrea. 


Woensdag 16 augustus: we pasten vandaag op Kolja en Lovis. En gingen met hen midgetgolfen. Ik niet want ik had wel weer genoeg gemidgetgolfd na maandag, maar ik ging lekker op het terras mijn boek lezen. Daarna ging ik met Jan een fiets ophalen in Heilo. Die had ik via marktplaats gevonden voor Louis. Ook gingen we even kijken naar het huis van Ron (een neef van Tobias), die tijdelijk van Monumentenzorg de bededenverdieping van dit kasteeltje huurt. Echt te gek. S’avonds bleven we heel lang doorzakken met Sil. 

Donderdag 17 augustus: een regendag en wij waren brak van gister. Dus zorgden we omstebeurt voor de 4 kinderen en sliepen de anderen wat bij. In de ochtend maakte ik een “verveelpot” met ze. Dat idee had ik gelezen in een ander blog ( zie Hier) Je versiert een pot en bedenkt allemaal dingen die je kan doen voor als je  je verveeld. Zoals: ga samen koken, maak een lange duinwandeling, of houd disco in de woonkamer enz. 


In de middag gingen Tobias en Sil een duinwandeling met ze maken naar het dorp om ijsjes en kibbelingen te eten en kon ik lekker slapen. 

Vrijdag 18 augustus: vandaag was in Egmond Binnen het jaarlijkse feest “Egmond op zijn kop”. De toneelgroep waar Jan in zit bewerkt elk jaar een sprookje om daar op te voeren. Heel leuk. Dit keer was het “Doornroosje” 

Ook kocht ik deze Maria op de rommelmarkt. Bijna iedereen vind het heel lelijk maar ik vind het leuk

Sil en Andrea gingen na afloop weer naar huis en Anne, Mus en Bor, die op Bakkum op de camping zitten gingen nog met ons mee. De jongens waren heel blij hun beste vrienden weer te zien en wij dronken wijn in de zon. Daarna aten we pannenkoeken. 

Zaterdag 19 augustus: na rustig ontbeten te hebben met zijn viertjes maakten we een wandeling naar het Witte cafeetje. Daar gingen we wat lunchen en door de duinen liepen we weer terug. We gaan elke vakantie tenminste 1 keer naar het “Het witte cafeetje” zie link voor leuke oude blog hierover. 

Aan het einde van de dag kwamen mijn neef Johannes en Kim, David en Quinten. We aten heel gezellig en speelden savonds tot laat boerenbridge. 

Zondag 20 augustus.  In de ochtend maakten we in de motregen met Johannes, Kim en Quinten een wandeling in de duinen. Was ondanks het weer een erg mooie wandeling. We zagen ook een reuzenpaddestoel. 

Smiddags toen iedereen weg was deden we een tijdje niets en savonds gingen we op het strand een hapje eten en een ijsje halen in het dorp. 


Tsjonge jonge, het is wel weer een lang verslag geworden, maar nu weten jullie tenminste alles weer 😉. Benieuwd wat de nieuwe week ons gaat brengen. 

Eén reactie

  1. Deze Maria, laat iedereen maar kletsen, ik vind hem ook leuk!

    En ja, dat was weer een mooie week, op naar de volgende, bijna? Over… geniet dus nog even van alles!

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s