Vakantie in Nederland

De vakantie is nu halverwege maar het voelt alsof het al eindeloos duurt. Heerlijk. Ik dacht voor de vakantie dat ik het wel saai zou vinden: niet naar het buitenland op vakantie gaan en geen echte reis maken. Maar eigenlijk vind ik het heel fijn. 

Ik heb het gevoel dat we al heel veel gedaan hebben en ik leer ook steeds beter te genieten van een dagje niets doen. Want eigenlijk heb ik daar moeite mee: ik wil het liefst altijd “leuke dingen” doen. Maar omdat we gewoon thuis (in de tuin) zijn is de noodzaak om elke dag iets te gaan doen veel kleiner. En zo ontdek je dan weer dat de tijd veel langzamer gaat als je niet zo heel veel doet.

Dit is dan ook 1 van de ” 5 tips om de vakantie zo lang mogelijk te laten duren” een blog die ik vorig jaar schreef, en waar ik tijdens de zomer veel aan denk omdat ik geloof dat wat er in staat echt heel “waar” is. 

Maar we doen ook wel dingen hoor. 

Naast mijn verjaardag die we vierden in de tuin, ging ik aan het begin van deze week twee dagen met de kinderen bij Sil en Andrea logeren in het duinhuisje. 

 Omdat het regende en omdat je altijd nieuwe dingen moet blijven doen, gingen we dinsdag naar het museum van Egmond aan zee,  waar ze aan de hand van allerlei voorwerpen de geschiedenis van Egmond vertellen. Het is een heel klein museum maar ik vond het erg leuk, vooral omdat ze een goede speurtocht voor de kinderen hebben. 

Na afloop aten we, binnen vanwege de regen, een ijsje en wandelden door de duinen weer terug naar het huisje. 

23

Vrijdag maakte ik een heel klein fietstocht met Louis en Ole langs de Amstel. Ole ging voor het eerst op zijn eigen fiets op de straat dus we gingen niet echt ver. 

Even naar de zorgboerderij, nog geen kilometer van de tuin. Daar bramen en frambozen plukken in de pluktuin. Toen met het pontje naar de overkant om even naar de molen en het beeld van Rembrandt te kijken en iets te drinken bij het Kalfje en toen weer terug. 

Heel simpel dus eigenlijk maar wel heel leuk. En wat is Nederland toch mooi. 

9

 Ik kan het dan ook iedereen aanraden: blijf eens een vakantie lekker thuis en ontdek de omgeving. 

Eén reactie

  1. Ah ja, thuis vakantie houden, ben ik een expert in geworden, hahahaha vroeger bleven we altijd al in Nederland, ik weet nu ook de reden, en de wereld ligt open, maar binnen eigen grenzen is ook heel veel te ontdekken. Iets wat je niet beseft als je er woont, geluk zit in kleine hoekjes, ook thuis en de omgeving 😉

    Alsnog van harte gefeliciteerd!

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s