Week twee

Een hele week vakantie in 1 blog: is dat wel mogelijk? Ik ga het proberen want week twee van de vakantie zit er ook alweer op. 

Maandag schreef ik een blog over de     Fietspuzzeltocht Die we de dag ervoor gewonnen hadden. Verder deed ik thuis de was en boodschappen voor in de tuin. 

Dinsdag ging ik met Louis en Ole op de fiets naar de Bijlmer (blijkt vanuit de tuin een fietstochtje van een kwartier te zijn) waar we in de Pathé Arena naar “Verschrikkelijke likke 3” gingen. Ik had de delen 1 en 2 niet gezien maar ik vond deze echt heel grappig. Ik was vooral fan van de jaren-tachtig schurk Balthazar Brad. Die heel fout cool was. Zie het voorstukje: https://youtu.be/MjOcq2UCE3s

Verder speelden we in de bioscoop en op de trappen, keken even rond in de Decathlon en aten een ijsje op het plein. 

Aan het einde van de dag ging Louis bij een vriendje logeren en wij dronken wat bij Klaas en Sandra en aten spaghetti met Ole (heel lekker rustig, 1 kind) 

Woensdag  zag Ole een jongetje op het speelveld van de tuin en vroeg hem eerst hoe oud hij was en toen of ze vrienden konden zijn. Vervolgens hebben ze de hele dag samen gespeeld. Dat was prettig voor ons want konden wij lekker in de tuin werken. Ik plukte ook een bos tuinbloemen waar ik erg tevreden over was. 

Tobias haalde in een waadpak het riet uit de sloot. 

S’avonds haalde we Louis op die heel moe was. Hij kon niet slapen bij Milo en werd alweer vroeg wakker en ging toen de hele dag spelen en ook nog naar NEMO. Vroeg naar bed dus 😊

Donderdag. Tobias moest weer eens vergaderen en dan vrijdagochtend ook weer. Ja, het is een druk bestaan als je actief bent in de tuin. Maar ik had geen zin daar op te wachten dus ik besloot een dag eerder naar Winssen te gaan. Samen met de jongens ging ik in de trein en mam haalde ons van het station. 

We gingen nog even Nijmegen in. Hele grote bellen blazen op straat. 

Pokemon shirtjes en rugzak kopen bij de Primark. (Ik zal het hierna nooit meer doen!!! Dingen kopen bij de Primark is heel FOUT) maar Ole en Louis waren er wel heel blij mee. 

Iets eten bij de HEMA met mooi uitzicht op de Waag en het Waagplein. 

Wat gekke filmpjes maken bij het beeld van Marike van Nimwegen. ​​

En toen mochten we ook nog van Greenpeace allemaal een virtual- reality- bril op. Echt een leuke belevenis. Zit je op eens op de NoordPool in een gletsjer en zie je ijsberen en zeehonden. ​​Ik ben maar meteen weer lid van ze geworden. 

​Het was echt een leuke middag en Nijmegen is  een toffe stad.

Vrijdag  was mam jarig. Ze kreeg van mij een boek en van de jongens een tekening.  We gingen lunchen bij de Landwinkel in Afferden. Daar hebben ze lekkere broodjes en trampoline’s en een oude tractor waar je op mag spelen. 

Om 5 uur haalden we Tobias van de bus. 

En gingen eten bij de Wok. Dat vinden we altijd allemaal heel erg lekker en ook de kinderen zijn er dol op. 

Het lekkerste vind ik altijd de zalm en zeewiersalade die bij de sushi zitten. Daar neem ik altijd heel veel van met  heerlijke kikoman sojasaus. Mmmmm

Zaterdag deden we eigenlijk niet zo veel. Mee boodschappen doen, een filmpje kijken (finding nemo) en een beetje hangen op de bank. 

Het regende ook het grootste gedeelte van de dag. Maar aan het einde van de middag was het droog en gingen Louis, Ole en ik met mijn vader, opa Luc, een pannenkoek eten bij het pannenkoekenhuis in Beuningen. Daarna nog even door het dorp lopen en een ijsje eten. En weer terug met de bus. Was heel gezellig. Heb ik geen foto’s van. 

Zondag vierden we mama’s verjaardag. De hele ochtend waren we bezig met het klaarzetten van stoelen, kopjes, taartbordjes enz en met het plukken van bloemen. Rond 12 uur kwamen de gasten. We zaten lekker op het gras en de kinderen speelden in en om het huis en met de hond van Thomas. Na de taart aten we visschotel en sommige mensen keken naar het vrouwenvoetbal. 

Om zes uur namen wij de bus naar Nijmegen en de trein naar Alkmaar waar we om kwart over negen aan kwamen.

Inmiddels is het ook alweer maandag geweest en is mijn blog nog niet oneline. Ik ben nu bij Sil en Andrea aan het logeren in het duinhuisje. Ik slaap in een tentje en dat vind ik heerlijk. Gisternacht toen ik naar bed ging was het wel heel koud maar eenmaal onder de dekens is het prima en het wakker worden is zo fijn…..

Gisteravond hadden we op het strand gegeten dus ik sluit af met deze strandfoto: fijne derde week van de vakantie allemaal en tot snel. 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s