Limburg 1

Onze zomervakantie heb ik in het teken gezet van het ontdekken van Nederland. We gaan niet naar het buitenland op vakantie omdat we in de herfstvakantie al naar Curacao (waar mijn zus woont) en Suriname gaan. De zomer blijven we dus gewoon hier. Maar we wilden wel iets doen en daarom zitten we nu voor een midweek op een camping in Gulpen in een “woodlodge”

 Een woodlodge is oorspronkelijk een trekkershut. Er staat een bed in, een slaapbank, een klein aanrechtje met ijskast, waterkoker en koffiezetapparaat en er is een wc. 

Het is best wel klein, als je het vergelijkt met een huisje of caravan, maar weer groot vergeleken met een tent. Maar de andere mensen op de camping vinden ons volgens mij best wel zielig. Tobias hoorde al een paar keer zeggen “oh wel heel klein” en “met zijn vieren zitten ze daarin!” En dat we geen auto hebben vinden ze volgens mij ook allemaal heel raar. 

We kwamen hier maandag aan in de stromende regen, gebracht vanuit het dorp door een taxi. En toen zeiden ze bij de receptie: “zijn jullie met de taxi op vakantie?” 

En ook dinsdag was nog een echte regendag. Dus besloten we naar het LEGO museum te gaan. Dat was de reden dat we sowieso naar Limburg gingen: omdat Louis heel graag naar het wetenschapsmuseum Continium  in Kerkrade wilde, omdat daar een tentoonstelling is over LEGO. 

Om er te komen moesten we eerst de berg afwandelden via een mooi pad vanaf de camping. Wel een beetje in de regen maar daardoor zagen we hele mooie slakken. 


In Gulpen aten we vlaai en dronken we koffie. 

Daarna namen we de bus naar Kerkrade die door allemaal heel mooie plaatsjes kwam. In Kerkrade moesten we ook nog overstappen op weer een andere bus maar uiteindelijk waren we bij Continium. Het lijkt een beetje op NEMO in Amsterdam. Kinderen kunnen er allemaal dingen doen om de natuurkunde uit te leggen. Ook gingen we naar een voorstelling waar allemaal scheikunde-proefjes gedaan werden. 

Maar Ole vond het te lang duren dus wij tweeen verlieten eerder de zaal en gingen spelen in het LEGO- museum. 

Na een paar uur gingen we weer in de bus terug naar huis.

En savond een hapje eten in het camingrestaurant. Tobias en Louis pizza, Ole pasta en ik een maaltijdsalade. 

Nu zijn Tobias en Louis een wandeling aan het maken en Ole is mee met het animatieteam van de camping. Louis wil niet. Die zegt: ik houd niet van grote groepen vreemde mensen. Net zijn vader.

Vanmiddag gaan we naar Valkenburg maar de jongens willen eerst zwemmen. Veel te koud, lijkt me maar de eerst avond hebben ze het ook al gedaan en het lijkt hen niet te deren. 

6 reacties

  1. Dat zwemmen, whahahahaha ja that could be me, natuurlijk niet, ik heb zelfs gezwommen in buitenbaden en in zee ook wel, terwijl het regende en het water erin, was dan warmer dan eruit in de regen 😉 Dat is toch een feitje die jij ook zou moeten kennen 😛

    Van de auto, hahaha ja dat kan ook niet Jitske! Op vakantie gaan, in Limburg zonder auto?????????? Je moet toch de Mergellandroute kunnen rijden of naar België en Aken…. bla 😉 Als er dan tieners zitten zonder auto kan dat weer wel, laat ze maar denken. 😀

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s