In de soep 2

Gisteren vond in de Hemkerhof op Amstelglorie het kindertheater-festival ” In de Soep” plaats, georganiseerd door Tobias. En het was een groot succes. 

De middag begon met een optreden van Toneelgroep Spiegel uit Egmond Binnen. De toneelgroep waar mijn schoonvader Jan deel van uit maakt bewerkt elk jaar een kinderverhaal/ sprookje. Dit keer was dat een heel vrije bewerking van “juffrouw Langneus” van Godfried Bomans. 

De heksen op het toneel deden allemaal trucjes zoals een ei laten drijven en een zakdoek opeten en die er dan weer via je oor uithalen. Jan had het stuk nog wat aangepast aan de tuin. Het was echt heel leuk.  
Hier een paar foto’s: 


Daarna konden de kinderen en hun ouders even wat eten en drinken. Onze vriendin Sandra had allerlei lekkere dingen gemaakt  met spullen uit de tuin. En pannenkoeken voor de kinderen. Verder serveerden we thee, koffie en limonade, wijn en bier. 

Egon was de volgende op het programma. Hij werkt eigenlijk voor de PVDA maar is een paar jaar geleden daarnaast begonnen met poppenkast spelen en hij is daar zo succesvol in geworden dat hij de poppenspeler op de dam geworden is. Hij speelt altijd voorstellingen die gaan over Jan Klaasen en hij doet dat zo goed dat alle kinderen reageren op het verhaal en zowel kinderen als ouders erg hard moeten lachen. 


Tussen de twee poppenkastvoorstellingen door kwam er nog muziek van Erik en Harry. Met gitaar en acordeon speelden ze kinderliedjes om mee te zingen.
Om 5 uur was het afgelopen en gingen alle kinderen weer naar huis. Moe maar voldaan genoten wij van een gezellige after-party. 

Van het “grote mensen” festival Reuring in het Groen, op de rest van het park, met voorstellingen in de tuinen zoals muziek, cabaret, toneel en zelfs opera,  heb ik helaas niets gezien maar van andere mensen hoorde ik dat dat ook erg geslaagd was. 

Er kwamen echt veel mensen op af, ook van buiten de tuin, en dat is weer belangrijk voor het voortbestaan van Amstelglorie. Hopelijk volgend jaar weer.   

4 reacties

 1. “Je weet niet wat je heb gemist”” zeggen ze wel eens
  Ik heb dit dus allemaal gemist, maar ja was er niet bij dus weet ook niet WAT ik heb gemist..
  Gelukkig hebben we je blog en de foto’s. 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Kijk, dat is heerlijk om te zien, en dit zijn ook absoluut van die dingen die ze altijd zullen onthouden en later zeggen.. weet je nog? Zelfs ik heb dat, zelfs van dingen waarvan men zegt, toen was je nog wel heel erg klein, en toch… is het opgeslagen 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s