tips voor als het zo warm is

Lekker warm is het al de hele week he? daarom deze jitstips even wat tips voor wat je kan doen bij temperaturen van rond de 30 graden:

  1. gebruik de dag goed

Gisteren was het de langste dag. Dat is niet voor niets. Maak er gebruik van: Sta vroeg op. In de ochtend is het nog lekker koel en als je dingen moet doen, kan je ze het beste dan doen. de middag; het heetst van de dag heb je dan om te relaxen (doe dan echt zo weinig mogelijk!!!). En wat zijn die avonden als het zo warm is toch heerlijk. geniet daarvan, blijf zo lang mogelijk buiten. Ga wel redelijk op tijd naar bed, zodat je de volgende morgen weer vroeg eruit kan. sprookje

 

2. water, water, water

Het allerbelangrijkste met deze hitte: drink genoeg water. Zorg dat je altijd water bij je hebt en probeer zeker 2 liter water te drinken. Heelveel ervan zweet je ook weer uit. d03aec3ccd0688d225f828aa5aa8cb5d

Als je het echt warm hebt helpt het om een voetenbadje te nemen (ook fijn tegen de zweetvoeten) Maar als je bijvoorbeeld op je werk bent, en geen tijd hebt voor een voetenbadje, laat dan wat koud stromend water over je polsen lopen. Dat helpt echt heel goed. Afbeeldingsresultaat voor voetenbadjeEn natuurlijk de laatste “water”. Ga zo af en toe even zwemmen. Je moet er even wat moeite voor doen (op zoek naar een plek waar je kan zwemmen, zwemspullen opzoeken, je schroom overwinnen over je te dikke buik, te witte vel of Β haar op plaatsen waar het volgens sommigen niet hoort) maar als je eenmaal in het water ligt ben je dat alles meteen vergeten en geniet je hopelijk met volle teugen. img_9461

3. houd deuren en ramen gesloten

Ook al lijkt het tegennatuurlijk doe overdag alles dicht om het in je huis zo koel mogelijk te houden. Dus ramen en deuren dicht en vooral ook de gordijnen dicht (als je luiken hebt, is dat nog beter). Als het dan s’avonds een beetje afgekoeld is, en er hopelijk een windje staat, zet dan weer alles open zodat het lekker door kan waaien. Afbeeldingsresultaat voor houd ramen en deuren gesloten quotes

4. Zoek de schaduw op

Wat is er nou heerlijker dan op het gras te liggen met een fijn boek en een zacht windje dat het dragelijk houdt. Dus zoek een plekje in de schaduw en doe daar lekker heel weinig, het mag!appelboom 2

 

5. Geniet ervan

Wij Nederlanders hebben altijd wel iets te zeuren, en erg vaak gaat het over het weer. het regent teveel, is te koud, of, zoals nu, te warm. Stop ermee, houdt onmiddellijk op met klagen en probeer ervan te genieten. straks is het weer voorbij en dan snakken we naar zo’n fijne zomerdag. vandaag

Fijne dag voor jullie allemaal dus en wat ga jij doen vandaag?

5 reacties

  1. Mooie tips, ik heb ze vermeld op mijn Blog met een verwijzing naar Uw site.
    Kijk hoe ik het gedaan heb https://groetenuittienen.blog/2017/06/22/tips-voor-als-het-zo-warm-is-jitstips/
    Vriendelijke groet
    Theo

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s