Vol weekend

De klad komt er een beetje in: in dat blog schrijven. Dat komt door het lekkere weer, het volle programma en het slechte internet. Maar ik heb de afgelopen week zoveel gedaan dat ik er toch nog even verslag van moet doen. 

Donderdag reiste ik af naar Naarden waar Louis zijn drie-daagse schoolreisje had. Tobias was de eerste dag en nacht meegegaan en ik was bij Ole gebleven. Die bracht ik sochtends naar school en daarna ging ik naar het kamp, in een erg leuk schoolreis huis op een hele mooie plek in het bos en dicht bij het Gooimeer. 

Het was heerlijk weer en de kinderen vermaakten zichzelf in en om het huis waarachter kleine slaapjuisjes stonden waar 6 personen in konden slapen. 

Leuk om te zien hoe Louis zich gedraagt in de klas. Hij zit veel Donald Duckjes te lezen maar gaat tussendoor ook spelen. En grappig was om te zien dat hij steeds dansjes bedenkt die vooral de meiden heel leuk vinden. 

Dit filmpje maakte Tobias tijdens het eten de eerste avond: ​

Overdag deden we nog een speurtocht en savonds was er na het eten bonte avond, disco en ik ging voorlezen en toen de derde en vierde groepers naar bed waren was ervoor de vijfde groepers nog een nachtwandeling door het bos. Het is dan de bedoeling dat er een paar ouders het bos in gaan om de kinderen een beetje bang te maken. Dus ik ging het bos in met nog twee andere ouders. Ik heb wel 2 uur door een pikdonker bos gelopen maar ik kon ze niet vinden. Uiteindelijk zaten ze al bij het kampvuur toen wij weer terug kwamen.
Louis lag pas om 12 uur in bed. Daarna dronk ik nog een wijntje bij het kampvuur met de andere ouders en de juffen (vaste prik bij een schoolreis). En om half twee kroop ik in mijn stapelbed op de kamer met 5 jongetjes (je mag niet bij je eigen kind liggen)   

Volgende dag na het ontbijt opruimen en inpakken en schoonmaken. De kinderen speelden ondertussen lekker buiten. En rond 11 uur vertrok de hele klas voor een lange wandeling door het bos, waarna we de bus moesten nemen en toen nog de trein. 

Smiddags waren Louis en ik natuurlijk helemaal ‘kapot’ dus we deden niet veel. Beetje lezen en tassen uitpakken en zo. 

Volgende dag overdag beetje in de tuin gewerkt. Tobias had een workshop “Takkenrillen”, Louis had een vriendje te spelen en Ole was een beetje bij mij in de buurt. 

Savonds gingen we bij Sandra eten, lekker buiten in haar prachtige tuin en daarna ging ik met Jan (mijn schoonvader) naar een toneelstuk in de Kleine Komedie, Walden met Arjan Ederveen en Jack Wouters 

Een echt mooi, grappig en ontroerend stuk. Ik zou jullie allemaal aanraden er naar toe te gaan, ware het niet dat dit de allerlaatste voorstelling was. 

Daarna dronken we nog een biertje op het terras van Oorlam.   

Zondag was het vaderdag. Louis en Ole maakte een tekening met een kano erop want we hadden bedacht dat we als verrassing gingen kanoën in het Amsterdamse bos.

We hadden dit kanoën al een keer eerder gedaan (zie  Blog) zonder Ole. Hij vond het wel leuk maar ook een beetje eng en wel erg lang duren. 

Maar daarna gingen we naar de “waterspeeltuin” en dat vonden ze allebei echt te gek. Dat is ook in het Amsterdamse bos en ze hebben dan allemaal klintoestellen en een kabelbaan en een trekvlot en hangbruggen die half in het water staan.  

Ole heeft een soort van raar zwemvest aan want we hadden in de tuin geen bandjes en toen was dit het enige wat ik bij de Trekpleister kon kopen. Maar eigenlijk is het best een handig ding. 

Vandaag jammergenoeg gewoon gewerkt. Met die hitte 😅. Gelukkig net na het eten nog even een snelle duik genomen in de Amstel en nu zit ik lekker voor mijn huisje. 

3 reacties

 1. Zo ja wat een hitte was het he.Overigens weet ik een leuke plek waar je een duik kan nemen in de Amstel dicht bij de tuin,misschien weten jullie die plek wel vertel je het wel eerstvolgende keer op de tuin.
  Het heeft een fijne platvorm en er naast is een grasveldje.
  Met Joya (toen ze klein was) ook naar dat waterspeeltuin gewees maar toen hadden ze nog niet zoveel speel atributen, als het goed ik heb nog wel ërgens”foto”s “” ga op zoek
  Heb net mijn eerste fb blog (haha) gepost over Texel.

  Like

  • ben heel benieuwd naar die goede plek dicht bij de tuin. Wij gaan nu altijd net onder de brug waar ze de boten in het water rijden. Niet echt een heel rustig plekje, maar je kan er goed het water in en uit en dat is toch het belangrijkst.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s