Op een mooie pinksterdag

Ik had wat problemen met WordPress en daarom nu pas mijn verslag van het Pinksterweekend. Het was weer heel fijn in onze volkstuin en ik wil graag toch nog de foto’s met jullie delen.

Het weekend begon voor mij woensdag al want dit is een korte week en dan ben ik donderdag en vrijdag vrij. Toen ik op de tuin kwam zag ik dit stelletje. Ze waren limonade aan het verkopen bij de ingang. 

Donderdag moest ik heel veel regelen. Thuis dingen uitzoeken op de computer, verschillende boodschapjes doen, met Ole naar zijn nieuwe senso-motorische training (om zijn schrijfmotoriek te verbeteren), en daarna nog naar zwemles en Louis ophalen bij een vriendje. Ook schreef ik thuis even mijn blog over het Het grote poepkookboek

Poepkookboek-235x300

Vrijdag was een lekker rustig dagje. Ole kreeg een vriendje te spelen en ik werkte eindelijk weer eens in de tuin. Die heeft wel wat achterstallig onderhoud maar in een paar uurtjes kan je ook wel weer heel veel doen. Zo ziet het er nu uit.   

Na school gingen we naar de grote speeltuin waar een watersproeier stond waar alle kinderen onder mochten. Zo ook Louis en zijn vriend Mus die later die middag naar een logeerfeestje gingen bij weer een andere vriend met een woonboot.

Zaterdagochtend regende het. Ik las de krant en Ole luisterde naar muziek op het bed. Tobias was weer eens bezig in zijn andere tuin met al zijn andere vrouwen 😉

S’ middags kwamen Sil en Andrea en Kolja en Lovis. We hadden gevraagd of ze in het tuinhuisje van onze buren mochten slapen en dat mocht. De kinderen gaan altijd meteen lekker spelen en wij vermaken ons ook wel. Veel praten, wijntjes drinken koken en helaas ook laat naar bed. Maarja je moet er wat voor over hebben he.


Zondag was er weer door Tobias georganiseerd wildkoken. Deze keer was vlier het thema dus we maakten vlierbloesemlimonade (de bloemetjes van de vlier zet je een nacht in het water, dan zeef je ze heel goed, met een theedoek. Dan doe je er flink wat suiker bij en 2 citroenen en dan kook je het een tijdje. Af laten koelen en je hebt siroop. Erg lekker, vooral ook als je er Spa rood bij doet)

Vlierbloesempannenkoekjes boven het vuur. 

En vlierbloesembeignets. Heel lekker. Het recept staat in deze Blog van vorig jaar.

 

Vandaag was het maandag, tweede pinksterdag. Weer waren we te laat naar bed gegaan (klaverjassen) dus vanochtend deden we het rustig aan. Wel belde Sandra nog even dat ze in haar tuin een jong koolmeesje had gezien die een vleugel gebroken had. Of Tobias even wilde helpen hem te vangen. We hebben de Dierenambulance gebeld en die zijn hem komen halen. Hij gaat nu 2 weken naar de vogelopvang, en krijgt waarschijnlijk een spalkje, en dan laten ze hem weer vrij.5

  Daarna maakten we met Sil en Andrea en de kinderen een fietstochtje naar Ouderkerk, ongeveer 3 km langs de Amstel. Heel mooie route.4
In Ouderkerk wat gegeten bij Loetje aan de Amstel en even door het dorp gelopen. Waar ik dit mooie varken in een deur zag zitten.3
Ook staken we even heen en weer de Amstel over met een trekpontje.2

En we aten een ijsje. 1
Toen fietste we weer terug naar de tuin en gingen Sil en Andrea naar de trein.
Het was dus weer een leuk, ietwat vermoeiend maar ook heel gezellig, weekend. Ik hoop dat jullie ook allemaal een fijn weekend hadden. Nu lekker een kort weekje.

3 reacties

 1. Super gezellig en leuk weer al die foto’s erbij, ook hier een dagje weg geweest dit keer met auto dus iets verder en ik kwam in Muiderberg uit, foto’s en het verhaal vind je op mijn blog, als in een vervolg op dit moment, hahaha

  Waar ook wij een vogel hebben mee genomen op sleeptouw en de reacties mij vertellen dat ik dat niet had moeten doen… dat je een vogel hoe erg ook, moet laten zitten, jij bent het dus niet met mij eens in deze denk ik zomaar 😉

  X

  Like

  • Ja ik weet dat je een vogel eigenlijk moet laten maar deze had zijn vleugel gebroken en hij was nog heel klein. Ik kan het dan geloof ik niet over mijn hart verkrijgen hem gewoon te laten zitten. en jij dus ook niet 🙂
   zijn we dan dierenvrienden of juist niet?

   Geliked door 1 persoon

   • De meningen zijn verdeeld, hahaha de natuur is hard… zoiets als.. de zee geeft en de zee neemt… wanneer grijp je in. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s