Dode Rat

Ik heb een beetje weinig geblogd de afgelopen periode. Heb het steeds druk en voel dat ook aan mijn gemoedstoestand. Daarom dacht ik dat ik gisteren, op mijn vrije dag, moest zorgen voor een echt relaxdagje.

s’Ochtends bracht ik eerst vanuit de tuin de kinderen naar school en ging toen naar ons huis om een was te draaien en mijn telefoon op te laden, maar eigenlijk vooral om lekker op de bank te gaan hangen en mijn nieuwe favoriete Netflix-serie te kijken. Dat doe ik dus eigenlijk nooit hoor, overdag tv kijken, maar nu leek het me een heel goed tijdverdrijf. De serie die ik kijk heet ‘Anne with an E”, en is gebaseerd op het boek “Anne of Green Gables” van de Canadese schrijfster L.M. Montgommery

Ik heb wel 4 afleveringen achter elkaar gekeken. Daarna ging ik naar de hobbywinkel in de pijp. Tobias wil namelijk op de educatietuin een tentoonstelling maken van ‘natuurschatten’ in versierde wijnkistjes. Daar ga ik natuurlijk aan mee doen.

Wij hebben alweer een tijd geleden een dode rat gevonden in ons schuurtje die helemaal ‘gemummificeerd’ is, of versteend ofzo. Nouja, hij is keihard en stinkt niet. Ik vind hem wel cool maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen het met me eens is. Hij heeft zelfs nog zijn snorharen.

In de hobbywinkel kocht ik een Mod Podge-beginnersset met daarin een potje Mod Podge (een bepaald soort lijm, waar je heel veel mee schijnt te kunnen), een kwast en een schaartje. Ik fietste weer naar de tuin en legde alle spulletjes klaar: a

Dan meet en knip je het papier en smeert er de lijm, die je op een schoteltje doet, aan de achterkant op. 

In een kwartiertje was de hele binnenkant beplakt. Dan smeer je nog een laag lijm aan de buitenkant. Het wordt dan wit maar na twee uur drogen is dat weg en is de kist af. 

Tobias heeft er een blokje in geschroefd en de rat er in geplakt. Naamkaartje erbij en klaar is ons “rariteiten-kabinet” 

Misschien doen we er nog een plexiglazen plaatje voor. Ik ga hem niet aan de muur hangen hoor. Dat gaat ook mij te ver 😊. 

Vandaag waren Ole en ik allebei vrij. We gingen met Tobias naar de Albert Cuyp en lunchen bij het Paardje. 

Ik at een heerlijke “Veggie Sandwich” met geroosterde groente, geitenkaas en balsamico. Erg lekker. 

Bij de Kinderfeestwinkel kochten we het Grote POEP kookboek (daarover later meer) 

En Ole zette een Poep-masker op zijn hoofd (altijd leuk he- poep) 

Weer terug in de tuin wiedde ik wat onkruid en beplakte nog een doosje. Nu nog een natuurschat zoeken die erin past. 

Door al dat gekeutel voel ik me alweer een stuk beter. En het weekend is nog niet eens begonnen……

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s