Rondleiding door het duinhuisje

We zijn weer thuis, maar wat was het fijn in het duinhuisje. Het voelt zo vertrouwd en wat er staat en aan de muur hangt ken ik inmiddels ook heel goed (ik ben tenslotte al 21,5 jaar bij Tobias en dus ook bij de familie Stam). Hier een impressie:

13
Zelfs op een grijze dag wordt je vrolijk als je het duinhuisje ziet.
16
Als je binnenkomt zie je aan de linkerkant de twee slaapkamertjes. Eén met een tweepersoonsbed en de ander met een tweepseroonsstapelbed door Sil en Tobias gemaakt
1
In de slaapkamer is op de muur deze boom geschilderd door Anja met echte vogelhuisjes met een papieren mus (“Mosk” op zijn Egmonds, en dat is ook nog eens de bijnam van de familie Stam)

 

15
recht voor je de keukenkast met mooi servies en veel vazen erbovenop voor leuke duinboeketten. Daarnaast een tekening van Peter van Straaten.
17
En rechts de keuken met daarachter de eettafel en lekkere stoelen om s’avonds (of als het regent) in te lezen
2
Dit affiche is al 17 jaar oud maar het blijft mooi en hing ook al in het vorige duinhuisje.
7
Dat vorige duinhuisje zie je hier, geschilderd door Jan, Merlijn, Tobias, Sil, Andrea, nicht Anja en mijzelfe.
10
Achter de tafel de rommeltjes-plek met daarboven een plank met natuurschatten en foto’s.
9
Zo hangt er een foto van twee van de drie schoondochters in het duinhuisje genomen: Andrea op de stoel voor het raam en ik trots mijn zwangere buik ‘showend’
12
Dit is het uitvergrootte geboortekaartje van Louis
11
Elk jaar op Jan’s verjaardag zetten we Kolja en Louis (die bijna even oud zijn) tegen de muur van het duinhuisje om te kijken hoe groot ze al zijn en een foto te maken. Deze is van twee jaar geleden.
19
van het hoekje gaan we langs de tafel naar de volgende muur.
4
Daar hangen allemaal schilderijtjes waaronder deze, gemaakt door Anja, van een kleine Merlijn.
5
Deze tekening makte Tobias voor zijn vader met aan de verschillende takken van de boom plaatjes van hoe het had kunnen zijn als Jan andere wegen in zijn leven had bewandeld. Eigenlijk even inzoomen om te bekijken want is heel grappig.
18
Bouwplaten maken is een fijn tijdverdrijf als je geen televisie of internet hebt. Deze uil is gemaakt door Sil.
8
In de andere hoek hangen een paar van de kruidentekeningen van Tobias.
3
In de wc hangt deze spiegel die door mij versierd is met schelpen. In de spiegel zie je een luchtfoto van het strand van Egmond die aan de andere wand van de wc hangt.
14
En hiermee stopt mijn rondleiding en verlaten we het duinhuisje weer. Net als wij. Gelukkig gaan we er in de zomervakantie weer naar toe. hopelijk is het weer dan ook beter, maar dat kan bijna niet anders en zelfs met slecht weer is het hier ‘goed toeven’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 reacties

  1. Supergaaf! En heerlijk zo’n plek, zo’n plek hadden wij ook ooit, alleen heeft mijn oom precies in het jaar dat ik weer wilde gaan, naar onze stek, caravan dan, in de Veluwe, verkocht, wat was dat jammer, maar ja, nu woont hij er gewoon 😉

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s