Voorjaarsschoonmaak”

Zoals ik al eerder schreef heeft mijn ‘man’ sinds een paar maanden een nieuwe “passie” en dat is de educatietuin van ons volkstuincomplex; de Hemkerhof. Hij is de hele tijd bezig met agenda’s maken, mailtjes sturen, telefoneren en beleidsplannen schrijven. Hij is menig avond weg om met andere dames de toekomst te bespreken en als we in onze eigen tuin zijn, zegt hij bijna altijd wel “Ik ga even naar de Hemkerhof, schat” en blijft dan uren weg. Als we zo af en toe eens s’avonds een wijntje drinken kan hij nergens anders meer over praten (ik weet nu alles van perma-cultuur, lemen huizen bouwen en bijen verzorgen).

Deze zaterdag hebben ze bij de Hemkerhof een feestelijke opening van het seizoen en Tobias heeft daar een affiche voor getekend.  Ook hier heeft hij heel wat tijd aan besteed en het is erg mooi geworden, met veel kleine details erin. Hemkerhof

Vorige week zaterdag organiseerde Tobias samen met zijn Hemkerhof- colega Olga de eerste kinderactiviteit. Wildplukken en wildkoken. De kinderen mochten komen vanaf 09.45 uur tot 12.15 uur zodat hun ouders eventueel een tuindienst konden draaien op het complex (iedere tuinder moet 9 keer per jaar 2 uur tuindienst doen) en de ouders mochten na afloop komen proeven van wat er gemaakt was. Er kwamen 13 kinderen tussen de 5 en de 10. Het was echt een hele leuke dag en zowel de kinderen als de ouders waren erg enthousiast. Voor herhaling vatbaar dus. Hieronder een kleine impressie. De foto’s zijn gemaakt door Wim Bos.

 

2 reacties

  1. Ha Jits, Wat een superleuke jitstips. En wat een mooie affiche heeft Tobias gemaakt!!!! Echt heel leuk. En ik begrijp dat we nu eindelijk met jullie kunnen praten over eco-bouwen, eco-tuinen en zelfs wild koken! Top! Ik ben nog van plan om te reageren op je jitstips over ‘makkelijk leven’, waar ik zoals je wel zult begrijpen niet vóór ben. Xxxxxx Renee

    Sent from my iPad

    >

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s