Het lege laatje

 

Als blogger lees ik natuurlijk ook vaak blogs van andere mensen. Zo las ik dit weekend een leuke blog op de site van de club van relaxte moeders. Hierin vertelde Inge van der Schee dat ze elke dag aan haar zoontje vraagt hoe het op school was, maar dat ze daar maar bar weinig antwoord op krijgt. Meestal mommpelt het jongetje “leuk” of “gaat wel” maar veel meer komt er niet uit. Soms geeft hij zelfs helemaal geen antwoord. Maar nu had de moeder een filmpje gezien over het verschil tussen mannen- en vrouwen-hersenen. Hierin vertelt caberatier Mark Gungor over een laatje wat mannen in hun hoofd hebben en dat “the nothing box” heet. Als ze in dat laatje zitten denken ze “niets” en de meeste mannen vinden het heerlijk in hun nothing box te zitten. Kijk vooral even dit filmpje, of in ieder geval het eerste stuk ervan. Erg grappig

Klik hier om de hele blog te lezen. Ik liet het filmpje aan Tobias zien want hij maakt op mij ook wel eens de indruk in zijn “nothing box” te zitten. Hij staart dan gewoon een beetje in de verte. ik vroeg hem vroeger nog wel eens “waar denk je aan? ,maar daar ben ik wijselijk mee opgehouden want een antwoord kreeg ik er toch nooit op.

We gingen ontbijten en naar onze tuin. De kinderen bouwden een hut in het “stronkenbos”, Tobias ging wat klussen in zijn Hemkerhof en ik werkte wat in de tuin en ging even kijken naar het optreden van de Amstelglorieband. hier een kleine foto-impressie

Aan het einde van de dag zat Tobias lekker in de zon (zie onderste foto links). Ik ging wat onkruid wieden maar dicht bij hem, zodat ik ondertussen gezellig met hem kon kletsen. Ik vertelde van alles over hoe de week eruit ging zien, wie ik in het clubhuis had gezien, wat ik aan de tuin wilde veranderen, over de kikker die ik gezien had, en waar de kinderen waren.  Na een tijdje dacht ik hardop “waar zal ik mijn blog eens over schrijven vanavond? “over dat jij hele verhalen aan mij verteld en dat ik al de hele tijd heerlijk in mijn ‘nothing box’ zit” zei hij. Nou….. bij deze.

 

4 reacties

 1. Ja Jits. Wat een goeie story, ik herken het helemaal. Buul kijkt vaak gewoon wat voor zich uit en als ik dan vraag: ‘waar denk je aan, dan antwoordt hij: aan niks’. Ik vind het na veel jaren huwelijk een steeds betere kwaliteit. Ik wilde dat ik het wat meer had, dat zou wat meer rust in mijn hoofd geven! Dus ik ga het nu meer wat meer oefenen. En Thomas gaf vroeger ook nooit antwoord op die stomvervelende elkedagvraag van : Hoe was t op school? Hier is het weer een stralende dag. Helemaal blauwe lucht, het wordt meer dan 20 graden! Leve de lente!!! Xxxx

  Renee

  Sent from my iPad

  >

  Like

 2. Whahahahahaha een subliem antwoord! En dit nothing box, nee filmpje niet gezien geen tijd voor nu, daar zitten wij vrouwen ook weleens in hoor, als je het mij vraagt, ik tenminste wel 😉

  X

  Like

  • Ik wou dat ik er wel eens in zat, in de “nothing box”. Ik kan mijn gedachtes juist moeilijk uitzetten. Ik ben geen piekeraar hoor, helemaal niet eigenlijk. Maar ik denk altijd wel honderd dingen tegelijk en helemaal nergens aan denken is eigenlijk mediteren. En daar hoeven die mannen dus niet eens iets voor te doen!

   Geliked door 1 persoon

   • hahahaha ja je moet het leren 😉 En soms ook vanzelf hoor, dat je ineens je naam hoort en ergens anders was, zelfs in gezelschap 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s