weer naar buiten

Grappig te zien hoe alles zich elk jaar weer herhaalt. Zo is iedereen altijd heel blij als de eerste lentedagen er zijn en als je later naar foto’s kijkt van die dagen (en van hoe de natuur er toen uit zag) denk je “”Waren we daar nou zo blij mee?!?” De bomen zijn nog kaal, de grond ligt vol met natte dorre bladeren met zo af en toe een groen puntje daar tussen en je kan misschien wel buiten zitten, maar nog wel met je winterjas aan. En toch geniet ik er elk jaar weer intens van.

Dat wil ik dan blijkbaar met jullie delen want  sinds ik ben begonnen met bloggen (2 jaar geleden) schrijf ik elk jaar rond deze tijd een blog over het begin van de lente. In 2015, toen ik net begonnen was met bloggen schreef ik De Geit over hoe het glas dat in het najaar halfleeg is (koud weer, wazig zonnetje en 12 graden) in het voorjaar halfvol is. En in 2016 een blog met de toepasselijke titel Lente over de eerste dag op de tuin.

Nou was het dit weekend nog helemaal niet zulk heel lekker weer, maar toch genoot ik volop van de zachte temperatuur en het vele buiten zijn. Hier dus een kort verslag:

Zaterdag gingen we na het ontbijt bepakt en bezakt naar de tuin. Tobias ging lopen en wij haalden Tijs, een vriendje van louis op en fietsen naar de tuin. Tobias moest wat dingen doen in de kweektuin. Hij is daar nu coördinator van geworden en heeft het er, nu al, flink druk mee. Ik ging in onze eigen tuin werken en haalde alle dorre stengels en planten van vorig jaar weg. De kinderen speelden in de tuin, klommen in de appelboom, gingen kijken of hun hut er nog stond en her- ontdekte hun tuinspeelgoed. Ole ontdekte twee maskers die hij vorig jaar voor zijn verjaardag had gekregen en die heeft hij de hele dag niet meer afgedaan. We maakten nog een wandeling over de tuin en haalden een grote kar om het snoeihout af te voeren. Zo rommelden we een beetje aan en dat was heerlijk.

 

En ook vandaag begon heel lenteachtig. In de middag zou het gaan regenen dus we moesten gebruik maken van de tijd die we hadden en snel naar buiten. We gingen wandelen naar de Pijp. En daar rondlopen/ spelen in het Sarphatipark, waar je een buitensport-school hebt. Daarna naar de Hema om een regenjas voor Louis te kopen. om de één of andere manier raken regenjassen altijd kwijt en volgend weekend mag Louis afzwemmen voor zijn C- diploma en dan moet je ook zwemmen met kleren en een regenjas. Daarna koffie drinken en tosti’tje eten bij Gambrinus en nog even naar de kinderboerderij. We waren net voor de regen weer thuis.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s