Mummie’s en zo

 

Best wel saai, een museum over de oudheid, dacht ik eigenlijk. Als kind was ik er wel eens geweest, in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Toen vond ik er niet zo veel aan. Een boel stoffige scherven, sarcofagen en beelden uit vervlogen tijden. Maar woensdagavond belde mijn tante, Baya, of we de volgende dag met haar en Sjef en met Lumen en Evi (de kinderen van mijn neef) erheen zouden gaan. Er waren allerlei activiteiten in verband met de voorjaarsvakantie (zie deze link om te zien wat er allemaal te doen is) en er was ook een Dummie de Mummie speurtocht. Image result for speurtocht dummie de mummie Leiden

Louis is fan van de “Dummie de Mummie” boeken (geschreven door Tosca Menten)  en heeft ze alle acht gelezen. Ook leek me dit een hele goede besteding van deze stormachtige donderdag.

Om tien uur s’ochtends waren we al in het museum en het was er nog heerlijk rustig. Louis, Lumen en Evi deden de dummie- speurtocht en ook voor Ole was er een vragen/ stickerboekje “Help de farao is zijn spullen kwijt!  Ik wist niet of hij dit wel leuk zou vinden maar hij deed het erg goed. Zo moest hij tekeningen maken, stickers plakken, vragen beantwoorden en enge gezichten trekken zoals de monster-goden op de beelden.

De grotere kinderen moesten een code kraken en best moeilijke vragen (vond ik) beantwoorden om een in hiëroglieven geschreven woord te raden.

Door deze speurtocht leer je weer allemaal dingen over de oude Egyptenaren en kijk je met andere ogen naar de inhoud van het museum die ook echt wel heel mooi en bijzonder is.

In de hal van het museum waren, omdat het voorjaarsvakantie is, ook nog allemaal leuke kinderdingen te doen. Zo kon je een piramide of sfinx van LEGO maken, een scarabee kleien of knutselen van zilver en goud papier, een Egyptische kat versieren en je knuffel inpakken als mummie. De kinderen deden alles en waren daar lange tijd zoet mee. Je kan nog naar dit kinderprogramma in het museum tot 5 maart want de voorjaarsvakantie is nog niet overal voorbij.

 

De middag brachten we door in Oegstgeest bij Baya en Sjef thuis. de kinderen waren heel leuk met zijn vieren aan het spelen, Sjef bakte een lekkere taart en ik ging heerlijk een middagdutje doen. Daarna aten we pannenkoeken en keken we naar een toneelvoorstelling die de kinderen gemaakt hadden. Ondertussen hadden we allang besloten dat we gingen blijven slapen. De storm raasde voort en het was ook vooral gewoon heel gezellig.

Vanochtend ging het spelen gewoon door en ook het toneelstuk kreeg nog een derde bedrijf. Verder Speelden ze in de tuin, met het poppenhuis en voerden de kippen.

Om 12 uur werden we afgezet bij het station en gingen terug naar Amsterdam. Deze foto maakte ik vanuit de trein. Fotografisch gezien is het waarschijnlijk niks (tegen de zon in, te donker) maar ik vond hem toch best cool. 11

Louis ging spelen bij een vriendje en Ole en ik gingen nog even naar de film (niks doen is ook weer zo saai). De film heette Solan en Ludwig- De grote kaasrace. de trailer (zie hieronder) vond ik niet fantastisch maar de film had 4 sterren en goede recensies en hij was in het echt ook veel leuker dan de trailer. Echt geschikt voor kinderen tussen 5 en 8 jaar.

2 reacties

 1. Jits,

  bedankt voor je blog, geheel naar waarheid kan ik bevestigen.

  ook de foto uit de trein vond ik koel…

  ik had je nog willen vragen of jullie op mijn feestje komen, 11 juni?

  groetjes,

  sjef

  ________________________________

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s