Ole’s weekend

 

Dit weekend heb ik me er op toegelegd om alleen maar foto’s van Ole (mijn jongste zoon van 5)  te maken. Via hem wil ik jullie laten zien hoe zijn (en mijn) weekend eruit zag.

Vrijdag 20 januari

m3
voordat we Louis naar school brachten (Ole was vrij vandaag) lazen ze samen in “Het grootste beeldwoordenboek ter wereld” van Tom Schamps.

Na een tijdje thuis gespeeld te hebben (ik schreef mijn blog over het Concertgebouw) gingen we naar de markt om kaas, vis en noten te kopen. Bij de Bazar gingen we wat drinken en samen een chocoladetaartje eten en in de Albert heijn speelde Ole met de lift.

s Avonds kwamen Mus, Bor en Anne. De kinderen speelden met de lego en de volwassenen gingen wijntjes drinken, praten en Rummicub spelen. Als avondeten aten we wraps met roomkaas en zalm of een boterham.

Zaterdag 21 januari

1
Waarom worden die kinderen toch altijd zo verrekte vroeg wakker??? Hier kijken en spelen ze op de computer zodat de ouders nog wat kunnen slapen (06.44 uur)
2
En als hij zich dan moet aankleden klagen dat hij te moe is.

Na het ontbijt in de trein naar Alkmaar. louis speelt op zijn Nintendo (het liefst de hele dag) en Ole luistert naar de muziek op mijn telefoon. Hij zegt zelf dat dat zijn grootste hobby is. Meestal luistert hij VOF de Kunst, ja zuster nee zuster of Kapitein Winokio.

In Alkmaar eet hij een boterham. Hij weet dat hij niet met zijn voeten op tafel mag maar doet het daarom juist expres.

Na de lunch proppen Jan, Sil, kolja, Lovis, Louis, Ole en ik ons in het leenauto-tje van Jan en Anja (die van hun is bij de garage) en rijden we naar Egmond. We kijken bij het duinhuisje of het ijs op de paddenpoel hard genoeg is om op te staan (zie Louis op het ijs) en lopen een heel stuk door de duinen op zoek naar het hoogste punt. Een erg mooi, maar vreemd maan-achtig landschap, zo in de winter al helemaal. Ole vond de wandeling wel wat lang duren.

17
thuis aangekomen maakten de kinderen een tekening voor Merlijn, die morgen jarig is.
19
En na het eten mochten ze nog even kijken naar “Mijn vader is de beste”

zondag 22 januari

z4
Ole vind het heerlijk om in bad te zitten. Hij heeft er vanmorgen denk ik wel bijna drie kwartier in gezeten.

Oma leest voor en daarna maken ze een korte wandeling.

Ole laat Merlijn zijn tekening zien en vertelt wat hij getekend heeft. Na de taart en thee gaan we met zijn allen naar de bowlingbaan

 

z11
“Ik kan heel goed bowlen” had Ole van tevoren al gezegd “want ik heet Ole-Bowlen (zo noemt louis hem altijd)”

 

z12
Na afloop van het bowlen hangen de kinderen aan de bar. En dan gaan we ook nog eten bij de Mac Donalds

 

z1
Wat een smerig eten hebben ze daar toch. Maar Ole vond het “helemaal te gek” vooral de speeltuin en het speelgoedje wat je krijgt bij een Happy Meal

 

z3
Na de Mac snel naar de trein en terug naar Amsterdam. De hele treinreis speelden Louis en Ole met de plastic poppetjes die ze bij hen Happy Meal gekregen hadden. Om 19.50 uur waren we thuis. Snel pyjama’s aan en naar bed. “Dit was de leukste dag van mijn leven” zei Ole nog “Dit en mijn verjaardag” voegde hij er nog aan toe.

 

 

 

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s