sneeuw

De eerste week werken na de kerstvakantie zit er weer op. Voor mij was het een ‘lange’ week  (dat betekent dan dat ik ook werk op de vrijdag) maar het was ook een ‘goede’ week. Ik heb het gevoel dat ik goed uitgerust ben en dat ik mijn klas weer onder controle heb. Dan besef je je ook dat het eigenlijk echt schatjes zijn en geen ‘kleine monsters’, zoals ik ook wel eens denk. Nu is het zaak dit gevoel vast te houden want daardoor is mijn werk ook echt een stuk leuker en kinderen voelen dat (onbewust) ook aan en reageren daar ook weer op.

Ole had donderdag zijn eerste zwemles. Hij verheugde zich er enorm op en vroeg al weken wanneer hij nou mocht gaan zwemmen. s’ Ochtends werd hij dn ook al om half zes wakker om naast mijn bed te gaan roepen dat de zwemles VANDAAG!!! was.

Bij het zwembad waren ook andere kinderen waarvoor dit de eerste es was en die een beetje moesten huilen. Maar Ole had een glimlach op zijn gezicht die er de hele zwemles niet meer af ging en hij sprong zo het water in.

 

Op zaterdag stapten we na het ontbijt op de trein naar Nijmegen. De avond daarvoor hadden we besloten naar mijn moeder in Winssen te gaan. Het zou zaterdag de hele dag gaan regenen, in Winssen lag een dik pak sneeuw (leuk voor de kinderen) en ik moest in Nijmegen schoenen ophalen die ik besteld had.

Mam kwam ons halen bij het station en eerst gingen we naar de stad om de schoenen te halen en iets te gaan eten bij de HEMA. Vinden Louis en Ole om de één of andere reden echt helemaal het einde. Onderweg kwamen we deze bellenblazer tegen. “zie je wel” zei Ole  “in Nijmegen is het altijd leuk” Ondertussen sneeuwde het flink hard.

Ook gingen we naar de tweedehands game-winkel om voor Louis een Nintendo DS te kopen. Lang heb ik het tegen kunnen houden maar hij wilde het nu echt heel graag en al zijn vrienden hebben allerlei van dat soort apparaten in huis (waardoor Louis liever bij hun afspreekt dan bij ons) en ik denk dat je het toch niet helemaal moet verbieden, dus nu moesten we eraan geloven. Hij moet het wel grotendeels van zijn eigen spaargeld betalen en mama kocht twee spellen voor erbij. Louis was vreselijk blij en opgetogen.

s’Avonds aten we bij de WOK en de kinderen speelden de volgende ochtend in de sneeuw. ook maakten we met Ole nog een wandeling naar de dijk en na de lunch vertrokken we alweer richting Amsterdam.

In de trein kwamen we er pas achter dat we de spellen voor de Nintendo DS vergeten waren. Louis was de rest van de reis boos (vooral op mij, want ik had de tas ingepakt) en verdrietig. Maar lopend van het Amstelstation naar huis belde hij oma en die zei dat ze het morgen op zou sturen. Hier nog even zijn chagrijnige hoofd  in de trein:5

Ojee weer een Jitstips zonder tips en ik was nog wel van plan mijn leven te beteren. Nou, dan toch nog maar even deze tip: koop een “afslankende en vetverbrandende sportbroek” bij de HEMA. door het speciale ‘infraroodgaren’ krijg je een verbeterde bloedsomloop, een gladdere huid en meer gewichtsverlies’ Ik vraag me af of het ook al helpt als je met zo’n broek aan op de bank gaat zitten. Je kan het altijd proberen. “De wens is (misschien wel) de vader van de gedachte”22

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s