dagboek van de kerstvakantie 2

allereerst wil ik jullie allemaal een heel goed nieuw jaar toewensen. Hopelijk een bijzonder  jaar met veel geluk, gezelligheid,’leuke dingen’, warmte en lieve mensen om je heen.

Ik ben heel blij dat jullie mijn blog lezen en mij vertellen wat jullie ervan vinden. Dat helpt mij weer om het verder te verbeteren en te vervolmaken. Verzoekjes opgeven mag trouwens ook. “Schrijf eens iets over……”en dat mag dan van alles zijn. kom maar op…

Nu eerst nog even verder met mijn kerstvakantiedagboek. waar was ik ook alweer gebleven. O ja ik had kerst gevierd (op school, bij vrienden en thuis, 4 avonden achter elkaar), gelogeerd, tripjes gemaakt. Leuk allemaal maar ook veel.

woensdag 28 december

We zijn nog steeds in Winssen maar vertrekken vandaag weer naar Amsterdam. In de ochtend kreeg ik een enorme huilbui omdat ik eigenlijk even ‘niets’ meer wilde. Dat programma, wat de hele tijd maar doorgaat, werd me even teveel. En als je dan bij je lieve moedertje bent, dan wil het wel met de tranen. Ik kan het niet helpen maar bij mam kan ik me dan echt niet inhouden. Het luchtte wel op en zowel mama als Tobias waren heel lief en bedachten van alles om me weer op te vrolijken. Eigenlijk is het ook gezeur van me, want ik heb twee weken vakantie dus hoezo kan ik niet uitrusten? Het gaat om de “mind-change”, er gewoon even anders tegenaan kijken. Dat ga ik dus vanaf nu proberen.

We “skipten” het programmaonderdeel voor die dag: een winterkasteel in Hernen, werden naar het station gebracht en reisden naar huis. Daar aangekomen ‘lummelden” we wat rond en toen de kinderen naar bed waren keek ik naar een concert van Prince via uitzendinggemist. Het was een concert uit 1987. Ik ben daar toendertijd naartoe gegaan. Ik was toen 12 en ik ging samen met mam en Saar en Buul en Renee in Ahoy. Het was echt een te gekke ervaring en enorm cool dat ik daar bij was. De plaat heb ik daarna helemaal grijs gedraaid en ook nu wordt ik nog erg vrolijk als ik ernaar kijk/ luister.  Je kan het concert nog bekijken tot 4 januari. klik dan hier. Ik werd er in ieder geval heel vrolijk van. Zie ook mijn blog over Princetumblr_inline_o67bl5qcou1tcrqyq_1280

 

Donderdag 29 december

Weer een vol programma vandaag. Tobias moest werken en ik ging met louis en ole, samen met Jan, Sil, Kolja en lovis naar NEMO. we spraken af op het centraal station en gingen eerst even koffie drinken bij de OBA (openbare bibliotheek Amsterdam) en kijken naar het Muizenhuis. Het Muizenhuis is een soort van poppenhuis voor een gemaakte muizenfamilie met heel veel verschillende kamertjes, winkeltjes en gangen en alle kamertjes staan helemaal vol met kleine spulletjes. het is gemaakt door Karina Schaapman en staat op de kinderboekenafdeling van de bibliotheek. Is echt de moeite waard om eens naar toe te gaan want je kan er uren naar kijken en elke keer zie je weer iets nieuws.

 

Daarna gingen we naar NEMO waar het, en dat viel eigenlijk wel te verwachten in de kerstvakantie tussen kerst en oud-en-nieuw, zo vreselijk druk was dat je overal voor in de rij moest staan en niets kon zien. nemo1

Gelukkig hebben wij een museumjaarkaart en kunnen dus ook nog een andere keer. De vorige keer was ik, alleen met louis, op een doordeweekse dag en toen konden we echt alles goed bekijken (zie blog). De kinderen vonden het toch leuk en speelden vooral in een soort van bamboe-hutje. ik maakte ondertussen gekke foto’s van mezelf, zoals deze.nemo3

Aan het einde van het bezoek moest Ole plassen maar ook bij de wc’s was een rij. Hij plaste in zijn broek. Ik neem nu al een hele tijd geen reservekleding meer mee en had dat nu dus ook niet. Maar we wilden nog naar een cafeetje om wat bij te komen van de drukte en een lekker biertje te drinken dus er moest een oplossing gezocht worden voor de natte broek. Bij de HEMA op het Centraal Station heb ik toen maar een lange damesonderbroek gekocht en sokken (ze hadden geen kinderkleding) en die onderbroek bij Ole aangedaan en met een sjaal als riem vastgemaakt. Hij vond het zelf heel ‘cool ‘ en voelde zich net een piraat. We namen de pont naar Noord en gingen daar wat drinken bij de Tolhuistuin. een leuk nieuw cafe waar je ook lekker kan eten. Tenminste dat denk ik want de serveerster zij dat ze elke avond helemaal vol zaten. Dat zag je ook aan de bordjes die op de tafels stonden, gemaakt van scrabble-stenen. leuk.

 

Vrijdag 30 decemberVandaag weer een rustdag. We bleven lekker thuis en bouwden in pyama aan de  LEGO. aaasmiddags nam Tobias de jongens nog even mee naar de bieb en de speelgoedwinkel. Ik heb toen mijn boek uitgelezen: het derde deel van Elena Ferante. Nu deel 4 nog. heeft iemand dat?

s avonds keken we de film Boyhood. Wel een goede film maar ook erg sáái.

Zaterdag 31 december

In het begin van de middag vertrokken we met zijn vieren naar Alkmaar waar we oud en nieuw gingen vieren bij de ouders van Tobias samen met de hele familie Stam. Jan had een quiz gemaakt die zorgde voor veel hilariteit en ook ik had een onderdeeltje gemaakt, namelijk het muziekgedeelte: Muziek raden die een hit was op de dag dat je geboren was. ik had dat voor iedereen uitgezocht en dan kon je punten verdienen door de titel, de uitvoerende en de naam van de persoon die op die dag geboren was. Verder gingen we dansen en oliebollen eten en natuurlijk om 12 uur vuurwerk afsteken. Ook maakten Andrea en ik elk uur een selfie, meestal met zijn tweeen maar soms haakte er iemand bij ons aan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De kinderen hadden we wel in bed gelegd maar ze gingen, natuurlijk, niet slapen. Jan is om 22.45 uur maar met ze naar de tv gaan kijken om te wachten tot het 12 uur was. Ole had tot nu toe elk jaar door het vuurwerk heen geslapen en vond het wel helemaal te gek.kin

zondag 1 jaunari

Tja wat doe je nou op zo’n “day-after”? beetje uitslapen, lezen, potje klaverjassen, even met een paar mensen bellen, nog een beetje lezen en rummicub spelen.rum

maandag 2 januari

Ik voel me alweer veel relaxter en beter in mijn vel en ik geniet enorm van de vakantie. We zijn weer terug in Amsterdam. Ole is in Alkmaar gebleven en logeert bij zijn nicht Lovis en Kolja is met Louis en ons mee naar Amsterdam. Ze hebben de hele middag met de LEGO gespeeld en we zijn ook even naar de markt gewandeld en in het Sarphatipark gespeeld.kkl

wordt vervolgd…

 

 

 

Eén reactie

  1. Hey lieverd, mag ik jullie als eerste nog even een heel gelukkig nieuwjaar toe wensen, ik loop een beetje achter, en ik hoop nog wat terug te kunnen lezen mettertijd, maar mijn haak hobby heeft mij in de ban, en dit is weer een mooi verslag, en wensen waar jij over schrijft? Ik laat mijn gedachten erover gaan, en als ik wat weet, laat ik het je weten!

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s