dagboek van de kerstvakantie

In de vakantie doe ik meestal zoveel dat het teveel is om over elk dingetje een apart blog te schrijven. De dagboekvorm is dan de goede uitkomst. Maar waarschijnlijk zijn jullie nog aan het nadenken over het eerste stukje van de zin “In de vakantie doe ik altijd zoveel dat….”. Is het niet de bedoeling in de vakantie juist heel weinig te doen en lekker uit te rusten???

Ik moet zeggen dat ik daar eigenlijk wel aan toe ben, aan een beetje uitrusten na de hele decembermaand op school en in mijn klas. En toch is het tot nu toe niet gelukt. Ik ben er gewoon nog niet aan toe gekomen.

zaterdag 24 december

Vrijdagochtend was er nog gewoon school. Heel raar na het kerstdiner de avond ervoor en het opruimen daarna. Alle kerstversiering weg en alle meubels aan één kant van de klas omdat de vloeren van de school in de kerstvakantie in de was worden gezet. Beetje vreemde ochtend dus. Gelukkig maar dat om 12 uur de vakantie begon.

’s Avond waren Louis en ik naar een kerstfeestje gegaan op de woonboot van Louis Engelse vriend Milo en zijn ouders. Tobias en Ole waren al eerder die middag naar Alkmaar vetrokken. Het feestje was heel gezellig, vonden wij allebei met leuke mensen en lekker eten. De volgende ochtend na het ontbijt namen Louis en ik de trein naar Alkmaar waar ik met Andrea en Anja (de moeder van Tobias) en de kinderen naar “Sing” ging. Wat een leuke film is dat. echt de moeite waard om naar toe te gaan. Heel vrolijk, met veel muziek en goed gemaakt. Ik moest erg lachen en ook even huilen van ontroering.

Na de film en even omkleden gingen we naar het huis van Merlijn (Tobias zijn oudste broer) en Peet om daar kerst te vieren met de hele familie Stam. Weer erg lekker eten en gezellig.

1
alle Stam-vrouwen

Na afloop nog afterparty bij Sil (Tobias zijn andere broer) en Andrea: klaverjassen en gekke kerstliedjes luisteren. Pas om 01.30 uur naar huis.

 

zondag 25 december

Net wakker schreef ik, vanuit mijn bed, even snel deze blog met de mooie titel kerstdrol, over kerstochtend 5 jaar geleden en hoe ik er toen voor zorgde dat nog voor iedereen wakker werd de wc verstopt was. Ole was toen “baby Jesus” in de kindermis. a

Tussen Alkmaar en Nijmegen rijdt gelukkig een rechtstreekse trein. Een beetje moe stapten we erin na de koffie en werden door mijn moeder van de trein gehaald. In Winssen gingen de kinderen spelen en Tobias en ik verdwenen nog even naar bed om een beetje bij te slapen.

s’Avonds gingen we eten bij de WOK samen met mijn vader. Al eerder schreef ik deze blog over het gevoel wat ik heb als mijn vader en moeder bij elkaar zijn. Het was er natuurlijk ontiegelijk druk (1e kerstdag) maar het eten was lekker en ook deze avond was een succes. Ik heb geen foto’s gemaakt want had mijn telefoon gewoon niet bij me.

maandag 26 december

Erg lekker weer. We maakten een lange wandeling door de uiterwaarden met de kinderen op de fiets. Ole heeft nog wel wat hulp nodig om de dijk over te komen. 13

De wind was wel erg koud. dat zie je hier aan Ole’s wangen, savonds na de luizenbehandeling (vandaar de zakdoek) en de leesbril van oma is gewoon voor de lol. 14

Dinsdag 27 december

Eén van de mooiste musea van Nederland is wat mij betreft het Kroller Muller Op de Hoge Veluwe. Ik hoopte dat Louis en Ole het ook leuk zouden vinden dus ik had ze al een beetje “lekker gemaakt” door te vertellen over dat ze héél veel van Goch schilderijen hebben en de leukste beeldentuin die je je maar kan voorstellen met een groot zwart-met-wit golvend ding waar je via een klein trapje in een walvisstaart terecht komt en dan boven op dat golvende ding waar je heel leuk op kan spelen (jullie begrijpen: dat was mijn herinnering van vroeger). Het heet Jardin d’émail van Jean Dubuffet.  Jammergenoeg was het zwart-witte-ding gesloten voor de winter dus we konden er niet in. Maar we hebben toch even alles gezien en we gaan in de zomer gewoon nog een keer.

 

Ik stop nu, anders wordt deze blog te lang. Maar de vakantie is nog lang niet afgelopen dus er volgt nog meer, later deze week.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s