Interbellum

Een weekend is toch eigenlijk bedoeld om uit te rusten? Toch heb ik niet het gevoel erg uitgerust te zijn. Ik heb ook eigenlijk niet zo heel veel ‘puf’ meer (kan je dat zo zeggen?) om dit blog te schrijven. Ik probeer het dus kort te houden:

Vrijdag 16 december:

Vandaag moest ik werken maar we hadden wel een bijzonder leuke dag. We gingen met mijn klas naar het Rijksmuseum waar we een theatrale rondleiding kregen over de ‘pruikentijd’: Help de muziek is zoek, heette het. Van tevoren hadden we op school pruiken gemaakt van wc-rollen en watten. Ook had ik al 2 lessen over de pruikentijd gegeven en een filmpje met ze gekeken. Met de cultuur-bus werden we van school naar het rijksmuseum gebracht. Daar gingen we samen met de schoonmaakster van het museum en een uitvinder (acteurs natuurlijk)op zoek naar de klepels van de grote staande klok. Aan het eind maakten we samen muziek met allemaal bellen. Echt heel erg leuk en goed verzorgd. Zeker een aanrader voor andere scholen.

 

Zaterdag 17 december

Louis had een verjaarspartijtje van een vriendje (laser-gamen) en Tobias moest naar een vergadering in de tuin, dus Ole en ik hadden een dagje samen. Wat wil je nou het liefste doen? had ik hem gevraagd. Naar de kerk, had hij toen gezegd.

In de Pijp heb je de Oranjekerk en elk jaar organiseren zij een kinder-kerstdag met een levende kerststal, knutselen, verkleden, liedjes zingen, luisteren naar een kerstverhaal en rijden op een ezel. Wij zijn niet gelovig maar ik vind het wel leuk als de kinderen weten waar kerst vandaan komt en die mensen in de Oranjekerk zijn zo aardig en hartelijk, dat we er elk jaar weer naar toe gaan.

Ook maakten we kerstkaarten voor “zieke/ eenzame” mensen met pen en vingerverf.

 

s’Avonds keek ik alleen naar een film op Netflix. Mijn man houdt niet zo van de Nederlandse film, dus die wilde niet meekijken,  maar ik vond deze film echt goed: De surprise.

 

Zondag 18 december

We willen nu al een tijdje naar de film “Sing” (nieuwe tekenfilm over allemaal dieren die muziek maken en auditie gaan doen). We hadden bedacht dat het leuk was als Sil, Andrea, Kolja en Lovis ook mee gingen en dus besloten we allemaal naar Haarlem te reizen.

We troffen elkaar op het station en liepen samen naar de bioscoop maar daar aangekomen bleek hij al helemaal uitverkocht te zijn. Vooral louis baalde daar enorm van. Uiteindelijk zijn we toen maar naar Trolls gegaan. Daar zaten we dan met 4 volwassenen en 4 kinderen naar een stelletje trollen te kijken. Toch was hij ook best leuk. Ik geef hem een 7.

 

Van tevoren hadden we al in een café gezeten waar de kinderen kerstballen mochten versieren. Na de film gingen we nog even naar de kerstboom kijken op de grote markt. Daar was toevallig een oude auto’s bijeenkomst. Ook gingen we nog een biertje drinken in café “De Uiver” een heel mooie oude kroeg bij de grote kerk.

 

Om zes uur liepen we naar het station en gingen we weer naar huis. In de trein waren de kinderen erg hyper en ik eigenlijk te moe. Gelukkig haalde Tobias een frietje en deden we ze daarna thuis snel in bed. Ik ga hier nu ook een eind aan breien. de week die eraan komt gaat heel druk zijn op school, met kerstdiner en zo, en dan ook nog volgend weekend kerst dus ik denk dat ik mijn slaap hard nodig heb. Verder heb ik me voorgenomen om alles op lijstjes te zetten en die dan per dag af te werken. En dan verder maar proberen niet te gaan stressen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s