Dagboek in Sinterklaastijd 6

Het Sinterklaasdagboek valt een beetje in het water want ik heb het niet goed bijgehouden. Heb het gevoel nergens tijd voor te hebben en mijn Blog ligt dus ook een beetje op zijn gat. Komt wel weer. Het enige wat ik deze week heb opgeschreven is het onderstaande brandincident van Ole en het nieuwe filmpje van Wes Anderson. aangevuld met wat we in het weekend deden.

Dinsdag 29 november

Tijdens het voorlezen aan Louis gaat Ole nog even verder met zijn Sinterklaasprikwerkje (cadeautje uit de schoen) aan de tafel. Waar ligt het? vraagt hij. Op de stapel, zeggen wij en gaan verder met lezen. Even later roept Ole verschrikt dat we moeten komen. Staat de loco- doos in de fik. Bleek ook op de stapel te liggen en had hij even opzij gelegd, boven op het waxinelichtje wat ook op tafel stond. De vlammen sloegen er al vanaf en ook een vieze lucht van brandend plastic. In een inpuls gooide ik de brandede doos in de wc en riep toen paniekerig om Tobias. Die bedacht dat het handig was om de wc even door te trekken en uit was het vuur. hhVorige week had Ole ook al brand gesticht. Toen had hij een opschrijfboekje in de broodrooster gestopt en die aan gezet. Wij hadden weer niets in de gaten maar gelukkig sloegen de stoppen door. Wij kijken in de keuken, komen er al flinke vlammen uit de broodrooster. We konden hem nog snel op het balkon zetten en een flinke plens water er over heen was genoeg.

We hebben nu wel bedacht dat we echt een nieuw batterijtje in onze rookmelders moeten doen en een brandblusser moeten kopen. Wel flink geschrokken.

Donderdag 1 december

Wes Anderson, bekend van films als The Grand Boodapest, Moonrise kingdom, Rushmore en The Royal Tennenbaums heeft een kort filmpje/ reclame gemaakt voor de H&M. Zoals al zijn films is ook deze reclame heel mooi gemaakt, grappig en met oog voor detail. Ik vind Wes Anderson echt een genie. Dus kijk dit filmpje zeker even.

 

Ook gingen Louis en Ole natuurlijk hun schoen zetten en liedjes zingen. Daarvan maakte ik met de selfie-stick dit filmpje. Zoals je ziet zijn ze het niet altijd een s over welke liedjes er gezongen moeten worden.

 

’s Avonds belde mijn moeder dat Tante Hanneke is overleden. Mijn moeder heeft jaren lang voor haar gezorgd. Ze was de zus van mijn oma. De laatste jaren werd ze steeds dementer en kon ze niet veel meer. Ze wilde zelf ook niet meer en dus is het goed dat ze uit haar lijden verlost is. Woensdag is de crematie.

Vrijdag 2 december

op school met de kinderen gewerkt aan een stoel en kruk voor Sinterklaas en Piet, die hopelijk maandag de school komen bezoeken. Het werd een vreselijke teringbende in de klas, maar het was wel gezellig. Ik heb geprobeerd om het initiatief voor hoe de stoel er uit moest zien volledig bij de kinderen te leggen.

Na school alvast de banken klaarzetten in de hal want Sinterklaas komt maandag al om 08.15 uur op school (ik moet er al om 07.00 uur zijn!) en daarna gezellig iets gedronken met mijn collega’s. Ik had alle tijd want Tobias was al met de kinderen naar Alkmaar gegaan maar de borrel duurde niet zo lang want iedereen moest nog voorbereiden voor Pakjesavond. Ik ook hoor maar kon me s’avonds echt niet concentreren op mijn gedicht. Ben dus maar lekker vroeg naar bed gegaan.

Weekend 3 en 4 december

Heerlijk wakker worden in een leeg huis op de tijd dat je spontaan wakker wordt (in mijn geval 07.45 uur), eerst met kopje thee en de Volkskrant magazine en radio 1 in bed, toen lekker fruitontbijt voor mezelf gemaakt en daarna mijn gedicht geschreven.

Om 4 uur was ik in Alkmaar. De uren voordat pakjesavond begint zijn altijd hectische. Er wordt veel gefluisterd, gedichten moeten nog snel worden afgemaakt ok uitgeprint en waar staat de zak met cadeautjes, wie gaat er op de deur bonzen, hoe leiden we de kinderen af enz. Vroeg gegeten en om 18.15 stond er toch ineens een grote zak voorde deur.

De kinderen kregen 1 klein cadeautje en allemaal één hoofdcadeau. Toen zij klaar waren deden wij een rondje. Ook allemaal 1 cadeau plus gedicht. Erg leuk waren ze allemaal weer.Ik kreeg als cadeau deel 3 van Elena Ferrante. Ben ik echt heel blij mee want wilde heel graag verder lezen. Erg leuk waren ze allemaal weer. Wat een goede traditie is dat Sinterklaasfeest toch.

Om half negen lagen de kinderen in bed en gingen wij nog even naar Sil en Andrea om te kaarten, gin-tonics te drinken en na te praten over de avond. Was erg gezellig. Ik had me voorgenomen niet te laat naar bed te gaan, maar lag er uiteindelijk pas om 2.45 uur in. Maar een leuke avond, in deze verder drukke tijden, is ook wel wat waarden dan heb je maar wat minder aan je zondag.

Was dus ook heel rustig dagje. Lekker uitgeslapen (fijn die opa’s en oma’s die op de kinderen passen) beetje op de bank gehangen, gelezen, even geprobeerd om nog een gedicht te schrijven. Tobias legde boven Netflix uit aan zijn ouders want Anja kreeg voor haar verjaardag van ons een apparaatje waardoor je Netflix en zo op je TV kan bekijken, een chromecast (handig hoor, ik wil ook zo’n ding). e

Om drie uur werden we door Anja, met alle cadeaus en spullen, in de auto teruggebracht naar Amsterdam. Ole wil morgen verkleed als Piet naar school dus ging de hele tijd pakken passen en oefenen met klimmen.

Morgen Sinterklaas op school en pakjesavond thuis. heel gezellig maar ik ben ook wel weer blij als het allemaal achter de rug is. Ga nu nog even wat kleine gedichtjes maken voor thuis.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s