dagboek in Sinterklaastijd 5

Vorig jaar, in deze sinterklaastijd,  schreef ik mijn blog  als dagboek en ook nu wil ik dat weer doen. Deze week wordt voor mij één van de drukste van het jaar. Ik ben dan ook altijd ook wel weer blij als Sinterklaas weer voorbij is, al vind ik het ook echt een heel leuk feest hoor.

donderdag 24 november;

De donderdag is “mijn dag”. Ik ben dan vrij, de kinderen zijn naar school en Tobias slaapt want die werkt de nacht ervoor en de nacht erna. Ik geniet altijd enorm van mijn eigen dag. Meestal doe ik niet zo veel. ik breng de kinderen naar school, ga naar de Albert Cuyp om kaas te kopen, rommel een beetje thuis, lees de krant, doe een middagdutje en ik schrijf altijd een blog. Dit keer eentje over de studiedag van woensdag. Als je die gemist hebt kan je hem hier lezen.

Om 3 uur haal ik dan weer de kinderen van school. Louis ging bij een vriendje spelen en Ole moest naar Engelse les. Handig want dan kon ik ondertussen een aantal dingen doen voor de ouderraad als voorbereiding op 5 december. De ouderraad, waar ik ook in zit, doet altijd de boodschappen voor Sint en kerst. Daarover hadden we dinsdag al vergaderd en nu moest er even gekeken worden in het magazijn wat er daar nog stond en wat over datum was. Zonde van al die pakken sap die zo de gootsteen in konden.

’s Avonds vast de Sintcadeau’s voor Louis en Ole voor pakjesavond in Alkmaar besteld en daar laten bezorgen. Handig dat internet. En dan hoeven we ze ook niet mee te sjouwen in de trein op zo’n manier dat de kinderen niets in de gaten hebben. Ja, ik weet dat het erg is maar we doen 2 keer pakjesavond. Eén keer in Alkmaar met voor elk kind 1 groot cadeau, door ons gekocht en door opa en oma betaald. Als de kinderen dan naar bed zijn doen we één rondje cadeautjes en gedichten, waar we lootjes voor getrokken hebben (moet ik ook nog alles voor doen). En dan op 5 december ook nog met ons viertjes in Amsterdam.

Vrijdag 25 november;

Ole en ik hadden vandaag een dagje samen. Was heel gezellig. Ole kan heel goed zelf spelen en ik keek ondertussen stiekem naar cadeautjes op marktplaats. Voor Ole bood ik op een fietsje. Hij moet echt beter leren fietsen en deze koste maar 10 euro. Louis speelt al jaren met Mus en altijd met de Pokemon-poppetjes van Mus. Die poppetjes kan je in de winkel niet meer krijgen, maar wel via Marktplaats. Louis zou een gat in de lucht springen als hij straks die, 125, poppetjes krijgt dus ik hoop dat het lukt.

Ook gingen we naar de feestwinkel. Voor de sint op school moest ik nog schmink  en wenkbrauwplaksel kopen. En wat is er nou leuker dan feesthoedjes passen in de feestwinkel en daar dan foto’s van maken:

 

Om 3 uur liet ik Ole achter bij Tobias en ging ik Louis van school halen en met hem naar atletiek in het Olympisch Stadion. Ik was nog nooit eerder mee geweest en onder de indruk van het gemak waarmee Louis over de horden sprong. Toch bleef ik niet een uur lang op de koude tribune zitten maar ging ik bier drinken met een vader van school in het dichtstbijzijnde cafeetje. Heel gezellig. 13

Zaterdag 26 november;

Toch te laat naar bed gisteren dus vanochtend een beetje ‘brak’. Een flink fruitontbijt dus maar. Daarna naar de tuin gelopen. Even gekeken hoe alles erbij stond en naar de algemene ledenvergadering terwijl Louis en Ole buiten speelden en in de hal hingen en vroegen wanneer we weer weg gingen.

 

Na een tijdje zijn we er tussenuit ‘gesneeked’ want ik moest ook nog naar school om de deur open te doen voor de ouders die boodschappen hadden gedaan voor Sint en kerst. Louis en Ole gingen mee en vermaakten zich opperbest met al de verkleedkleren. 18s’Avonds mochten de kinderen hun eigen pizza versieren en na het eten hun schoen zetten en natuurlijk flink hard zingen. Toen zij naar bed waren keken wij naar “The Crown” (echt een top-serie nu op Netflix, daarover later meer).

Bij het inpakken van de schoencadeautjes (een Skylander  voor Louis en een sint-prikblok voor Ole, zag ik dat zelfs het sinterklaaspapier van de HEMA is aangepast is aan de moderne Pieten; er staan witte- en roet pieten op. 2

Zondag 28 november;

Rustige zondag gehad. Eerst ochtend lekker thuis.  en toen smiddags liepen we naar Rialto de bioscoop in de Pijp waar we de film: Meester Kikker zagen.

Ik vond de film vooral leuk omdat de plek waar het zich afspeelde zo idyllisch was. Het meisje die de hoofdrol had woonde met haar moeder in een leuk, rommelig, huis aan de rand van een dijk. Ze ging elke dag zelf naar school en de rest van de tijd rende ze door weilanden of deed andere dingen zonder dat daar een ouder bij hoefde te zijn. Toen we terugliepen zei ik tegen Tobias dat ik het vooral daarom een leuke film vond. Ja zei hij, nogal wiedes; dat is precies hoe het bij jou thuis was. Had ik zelf nog niet bedacht maar ik woonde ook in een huis bij een dijk met mijn zus en mijn moeder, rende veel door weilanden en ging al vanaf de kleuterleeftijd alleen op de fiets naar school.

Met een omweg liepen we weer terug naar huis waar we gingen koken, kinderen laten douchen, huiswerk maken met Louis, eten, voorlezen en kinderen naar bed brengen en nu typ ik dit.

Ben benieuwd hoe deze week gaat worden. Ik maak de hele tijd lijstjes met alles wat ik nog moet doen en hoop zo dat alles op tijd af gaat komen. En verder probeer ik per dag te leven. Succes ook voor jullie allemaal want ik ben natuurlijk niet de enige waarvoor dit een drukke week wordt en ik houd jullie op de hoogte.

2 reacties

  1. Wat is het weer een genot om dit te lezen, Jitske. Het wordt toch wel eens tijd dat opa Jan zijn belevenissen openbaart.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s