zomertijd gezelligheid

Vanavond gaat weer de wintertijd in. Om nog even te kijken hoe het ook alweer zat publiceer ik een oud blog van mezelf waarin ik uitleg waarom we zomertijd en wintertijd hebben. Leuk om te lezen en vooral de tips aan het einde vind ik zelf heel handig. 

jitstips

Zomertijd. De klok wordt een uur vooruit gezet. En weer denk ik zoals al mijn hele leven, hoe zit het ook alweer. Is het nou voor- of nadelig en wat betekent het precies. Ik weet dat ik niet de enige ben want altijd als de klok wordt verschoven is dit een gespreksonderwerp “bij de koffieautomaat” om het zo maar eens te zeggen.

images7JHQFJ20

Daarom op mijn blog maar eens een gedegen uitleg van zomer en wintertijd, zodat je indruk op andere mensen kunt maken met je kennis hierover:

Benjamin Franklin (1706-1790) was de eerste die voorstelde eens serieus na te denken over hoe er effectief om kon worden gegaan met het daglicht. In 1784 schreef hij het satirische artikel “An Economical Project for Diminishing the Cost of Light”. Hij had gemerkt dat het vanaf april al behoorlijk vroeg licht was en dat het zonde was dat we niets met dat licht…

View original post 527 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s