Nederlands Openluchtmuseum

Amsterdam kan het toerisme niet meer aan. In 2000 kwamen nog zo’n 4,5 miljoen buitenlandse toeristen naar Amsterdam, vorig jaar waren dat er al 9 miljoen. Een verdubbeling dus. Mede door Airbnb en natuurlijk door de steeds maar toenemende welvaart hebben steeds meer mensen genoeg geld voor een vakantietje in onze hoofdstad.

De binnenstad van Amsterdam puilt uit zijn voegen. Ze gaan nu de andere buurten in Amsterdam meer onder de aandacht brengen van de toeristen, zodat de mensenmassa zich verder uitspreid over de hele stad. Maar waarom niet nadenken over uitbreiding naar de rest van het land? Nederland heeft nog zoveel meer te bieden. Ga fietsen op de hoge Veluwe, zeilen in Friesland, wandelen in Limburg of kom… Naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Daar zie je in één mooi park heel Nederland en haar geschiedenis. Van molens tot ophaalbruggen, tot Zaanse huisjes en oude boerderijen. Meteen een enorme goede geschiedenisles. Ik was als kind al gek op het Openluchtmuseum en nu vind ik het nog steeds leuk. Misschien is het Openluchtmuseum wel de reden geweest dat ik eerst geschiedenis ging studeren.

Dus heeft u toeristen- vrienden op bezoek, neem ze mee naar het Openluchtmuseum. En ook als u die niet heeft, is het de moeite waard er eens heen te gaan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s