Notentaart met een verhaal

Toen we gisteren een notentaart wilden maken werden we aangevallen door een groep heel agressieve wespen. Een reconstructie: 

Op het weiland van mijn moeder staat een hele grote walnotenboom. Daaronder stikt het nu van de walnoten die je zo van de grond kunt rapen. 
Tobias besloot een walnotentaart met de jongens  te gaan maken en ging met ze naar de boom om walnoten te verzamelen. Ik ging alleen maar even kijken om een foto van ze te maken.
Je mag er niet meer rapen dan je er gaat gebruiken want ze blijven langer lekker als ze daar liggen dan als je ze binnen bewaard. 

Dus we wilden weer terug lopen naar het huis toen tobias ineens heel pijnlijk gestoken werd en een seconde later ik ook, in mijn been door mijn spijkerbroek heen. Op hetzelfde moment begon Ole keihard te huilen en schreeuwde ook Louis het uit. We werden aangevallen door een wespenfamilie. Waarschijnlijk was Tobias op hun nest gaan staan. Hard gillend en huilend renden we terug naar het huis. Een paar waren zo agressief dat ze mee vlogen of in ons haar zaten en zelfs toen we al binnen waren werd ik nog een keer gestoken boven mijn oog.

De kinderen waren heel bang en geschrokken. Mam deed op alle plekken watjes met azijn, we probeerden het gif er bij elkaar uit te zuigen en de kinderen huilden nog wat na. Ik ben allergisch voor wespensteken, de vorige keer zwol mijn hand helemaal op, dus we dachten al na over naar welke weekenddokter of eerste hulp we moesten. Toen kwam Hans terug van het fietsen. Hij zij dat we een pilletje moesten nemen tegen de zwelling, zocht in zijn grote medicijnenboek op of de kinderen het ook mochten en bleek deze pilletjes, anti- hestamine, ook nog te hebben. Handig zo’n apotheker als stiefvader. 

tobias was in zijn enkel gestoken en vandaag zag zijn voet er zo uit. om mijn linkeroog zit een rode kring en op mijn been een rode plek met een doorsnee van 15 cm. ook nog 1 onder mijn arm. ole 4 steken en Louis 1 grote op zijn knie

Een taart met een verhaal dus. Nu het recept: 

Voor de bodem: 3 eierdooiers, 50 gram suiker, 250 gram bloem en 100 gram boter in blokjes. Kneden tot een bal. En een half uur in de ijskast zetten. 

Voor de vulling; 150 gr noten fijnmalen in de keukenmachine. Daar 100 gr crème fraiche en 150 gr suiker bij. Dan drie eiwitten (die je hebt bewaard van de dooiers) stijf kloppen in een schone kom met een snufje zout. Dat gaat ook nog door de vulling

Deeg uitrollen en in beboterde springvorm doen. Of gewoon deeg in de springvorm duwen (dat deden wij want deeg was vrij droog). Nu de vulling op de bodem scheppen. 

30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven. 

Uit de oven halen en af laten koelen. Dan insmeren met mascarpone en versieren met extra walnoten. Even voor de duidelijkheid; ik schrijf alleen het recept op. Tobias heeft hem gemaakt. Ik heb alleen de mascarpone erop gesmeerd en dat had wel wat netter gekund. 

De taart is echt heerlijk. Zeker de moeite waard om eens een keer te maken en hier in Winssen, bij mijn moeder, zijn walnoten zat. Die mag je zo komen halen, als je nog durft na dit verhaal. 

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s