Dia de los muertos

Gister gingen we de verjaardag van Hans, de man van mijn moeder, vieren in Burgers dierenpark. We gingen samen met Joost, de oudste zoon van Hans, Jozet (zijn vrouw) en hun drie zoons. 

In Burgers Zoo kan je deze herfstvakantie de speurtocht doen van: Dia de los muertos. Deze ‘dag van de doden’ valt in dezelfde periode als het Amerikaanse Halloween, maar is veel kleurrijker, muzikaler en historischer, want de Maya’s en Azteken vierden dit feest al waarbij de doden worden herdacht.

Het lachende skelet. Día de los Muertos is niet het evenement waar je elkaar bang maakt, maar wordt ook wel het feest van het lachende skelet genoemd. Kleurrijk en feestelijk.  Zie deze link

De speurtocht ging over wat er gebeurd met dode dieren, over schedels en botten, dood en vergankelijkheid. Ook wel eens een interessant onderwerp. 

Burgers Zoo is sowieso een erg mooie dierentuin maar nu hadden ze hem ook nog versierd met Mexicaanse spullen en lachende skeletten. 

Louis is dol op de “dessert” in Burgers Zoo. Waarom is me een raadsel want het is heel groot en er zijn niet zo veel dieren te zien. Maar hij wilde er persee heen (ik geloof vooral voor de Renkoekoek). Maar het grootste deel van de speurtocht was daar dus we hebben de dessert uitgebreid bekeken. Ondertussen speelden de vijf jongens (leeftijden 5, 8, 9, 12 en 14) heel leuk met elkaar. Dat is altijd prettig voor de ouders en vooral heel fijn voor de kinderen. 

Doordat je met zo’n grote groep bent kom je erg langzaam vooruit want je moet steeds op elkaar wachten, iemand is weer kwijt, moet naar de wc, wil de andere kant op enz. We hebben ons dus beperkt tot de speurtocht en maar een klein stukje van de dierentuin gezien. 

Na afloop gingen we eten bij de Wok in Ewijk, iets wat de kinderen helemaal te gek vinden (meer nog door de ballenbak dan door het eten) maar wij zijn er ook dol op want je kan helemaal je eigen eten samen stellen en het is heel lekker. Om half negen gingen we moe maar voldaan naar huis. 

Tot slot nog een paar dierentuinfoto’s. Om het af te sluiten. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s