Kanoën in het Amsterdamse bos

 

Dit keer een echte goede uittip: ga eens kanoën in het Amsterdamse Bos. Wij gingen vandaag met louis en een vriendje. Ole had een feestje en wij wilden met Louis ook iets leuks gaan doen en het liefst buiten vanwege het heerlijke weer. Tijs ging ook mee en rond half twaalf fietsten we naar de speelvijver in het Amsterdamse bos. Daar is de kano en waterfietsenverhuur (zie link voor meer informatie).

We hadden de tip al een tijd geleden gekregen van Klaas en Sandra, die zeiden dat het “net panama is, alleen zijn daar krokodillen en hier boomstammen die op krokodillen lijken” en inderdaad vaar je door hele mooie natuur,waar het net het oerwoud lijkt. Je ziet maar weinig mensen terwijl je toch in een stadspark/ bos zit.

Je kan bij de verhuur een één, twee of driepersoonskano huren (waar je ook goed in kan met twee volwassenen en twee kinderen). Je moet wel legitimatie meenemen en je kan niet met pin betalen. Bij de verhuur is ook een terrasje waar je na afloop een koel drankje kan drinken of een ijsje kan eten. Wij betaalden voor 4 personen anderhalf uur in een kano 18 euro. En het kanoën zelf is niet moeilijk.

Na het kanoën gingen we ook nog even met de jongens naar het speeleiland. dat vonden ze ook helemaal te gek. Je kan er met vlotten over het water, over touwbruggen en kabelbanen. Je moet het niet erg vinden om nat te worden, maar als je dat niet erg vind kan je er uren spelen. Het speeleiland is wel bedoeld voor wat grotere kinderen die een zwemdiploma hebben. Voor de kleinere kinderen is er een stukje verder op trouwens een heel leuk pierenbad.

Ik heb heel veel foto’s gemaakt. Hier een impressie van de dag. Ik hoop echt dat er andere mensen zijn die door dit te lezen het ook een keer gaan doen, want ik vond het echt een top- uitje.

4 reacties

 1. Wat een heerlijke en prahtige foto’s, het is lang geleden dat ik op het Bosplan was, hahahaha heel lang geleden, ik was zelf nog kind eigenlijk, maar wij fietsten altijd. En nee de kano is niet mijn ding, 1x gedaan heb ik nog trauma’s van, lol.

  X

  Like

  • Ja je kan er ook erg goed fietsen en nu het weer herfst wordt is het nog mooier. Ik kom er ook niet zo vaak maar als ik er ben denk ik altijd: waarom ga ik hier niet vaker naar toe. Zoveel leuke dingen zijn er ook.

   Geliked door 1 persoon

   • De geitenboerderij al bezocht? hahaha toen mijn ouders gescheiden waren kreeg mijn vader een hond in huis, en elke zondagochtend gingen we wandelen om daarna uitgebreid te lunchen 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s