Lampionnen- optocht

Het einde van de zomervakantie wordt op Amstelglorie altijd gevierd met de lampionnen-optocht. We deden dit keer voor het eerst mee. 

Een paar jaar geleden toen Louis 4 was hadden we het ook al eens geprobeerd met Louis maar toen Louis hoorde dat het thema Hans en Grietje was, wilde hij linea- recta naar de tuin terug vanwege zijn angst voor de heks. De jaren daarop waren we nog op vakantie of de kinderen waren uit logeren. 

Maar dit keer hadden ze er zin in en om acht uur vertrokken we naar het clubhuis om een lampion te halen. 

 

Van deze avond wordt door een aantal mensen van Amstelglorie echt werk gemaakt. De tuin is heel mooi versierd met lichtjes en er hoort ook altijd een toneelstuk bij. 

Dit keer ging het over een draak ‘Erik’ die alle sprookjesfiguren veel angst bezorgde en die door ons allemaal samen bestreden moest worden. 

Achter Tinkelbel, de kabouter en de lieve fee die het verhaal vertelde vertrokken we op een optoch door het park. 

Onderweg kwam de stoet langs allemaal sprookjesfiguren en figuren uit Pluk van de Petteflet. Mensen langs de route hadden hun tuin verlicht met kaarsjes, lampionnen en fakkels. We kwamen achtereenvolgens langs Dollie de duif (uit Pluk), het bloemenvrouwtje (ik weet niet uit welk sprookje), kapitein Haak, Pokehontas en mevrouw Helderder. Zo af en toe kwam Pluk langs in zijn kraanwagentje en alle sprookjesfiguren gingen mee om draak Erik te verslaan. 

vooral Ole was erg onder de indruk over het mooie sprookjesachtige en vooral kapitein Haak vond hij erg spannend. 

Uiteindelijk kwamen we bij het stronkenbos waar bankjes stonden voor de ontknoping van het toneelstuk en waar het heel mooi versierd was. 

Er zat daar ook nog een heks en samen met de andere sprookjesfiguren bedachten ze een manier om de draak te verslaan. Maar toen ze dat gedaan hadden vonden ze het toch zielig voor de draak, sloten ze vriendschap met hem en dansten allemaal samen op Justin Timberlake. 


Ik vond het echt heel leuk dit alles eens mee te maken, de kinderen vonden het fantastisch en ik heb veel bewondering voor alle mensen die dit georganiseerd hebben. Volgend jaar gaan we zeker weer mee doen en ook als je geen tuin hebt ben je van harte welkom. 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s