Zeeën van tijd

Dat tijd een relatief begrip is merk ik nu mijn kinderen een paar dagen uit logeren zijn. Want ook al moet ik deze dagen weer werken, toch houd ik heel veel tijd over. Voor mijn gevoel heb ik ineens zeeën van tijd. 

Dinsdagavond gingen tobias en ik na het eten naar Amsterdam terug. De kinderen bleven bij opa en oma. Een nachtje gingen we in de IJselstraat slapen, het huis weer een beetje op orde maken en wat wasjes draaien. 

Toen ik gister wakker werd deed ik al mijn vaste dingen: thee zetten, douchen, aankleden en opmaken en een lekker fruitontbijtje maken. Maar toen ik dat gedaan had bleek ik nog zeker een half uur te hebben voor ik op school moest zijn. Dus ging ik lekker de krant lezen en foto’s van het huis maken. 


Tobias kwam me Smiddags halen En samen deden we boodschappen en fietsten naar de tuin. Lekker chillen in de strandstoel en daarna borrelen bij Klaas en Sandra.  Daarna een eenvoudige maaltijd bereiden (salade met mango, avocado, geitenkaas en gerookte kip en een omeletje) en buiten eten. Na het eten hoefde ik geen kinderen naar bed te brengen, wat normaal zeker een uur kost: pyjama’s aan, voorlezen, tanden poetsen, in bed maar dan gaan ze zeker nog niet slapen, komt er altijd nog wel eentje uit en moet ik zeker drie keer zeggen dat ze nu echt stil moeten zijn enz. Ik kon heerlijk mijn boek gaan lezen en lag om half elf in bed. 

Ook vandaag in de ochtend gewerkt op school, waar het ook erg rustig is zonder kinderen. Boodschappen gedaan. Dat is geen straf met dit weer want in de supermarkt is het lekker koel. En nu zit ik in schaduw dit stukje te schrijven. Ik hoef niets en kan doen wat ik wil. Misschien ga ik straks wel even zwemmen in de Amstel of een siësta-tje houden. 

Toen ik nog geen kinderen had, besefte ik me helemaal niet dat ik zo veel tijd had😉. Iedereen vind toch altijd dat hij het veel te druk heeft. Maar dat is dus maar relatief. Ik denk dat ik het boek: Nooit meer te druk van Tony Crabbe toch maar eens gaan lezen want druk zijn is voor sukkels (een oud artikel uit de NRC) . En als Louis en Ole morgen weer komen vind ik dat ook heel fijn hoor want ook al geniet ik nu, ik mis ze ook. 

Eén reactie

  1. Zwemmen in de Amstel? Kan dat? Is dat wel veilig met al die boten nu die erop uit trekken? wowwwwwww ik was er van de week, op de Amstel, afgelopen dinsdag, heerlijk!

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s