Verlaat verjaarsfeestje

Ik weet hoe het is om in de zomervakantie jarig te zijn. Het heeft voor- en nadelen. Groot voordeel is dat het altijd lekker weer is en dat je je verjaardag soms op vreemde plekken viert met daarbij horende exotische cadeau’s. Nadeel is dat je als kind je verjaardag niet op school viert, of een hele tijd later, en dat er veel mensen op vakantie zijn. 

Ole is jarig op 25 juli, echt midden in de vakantie. Dit jaar hebben we dat heel gezellig gevierd in Frankrijk maar een kinderfeestje had hij nog niet gehad. Dat deden we dus vandaag in het duinhuisje.

 De gasten waren neef en nicht Kolja en Lovis, die gister al waren komen logeren en vrienden Mus en Bor, en hun moeder en onze vriendin Anne, die op de camping in Bakkum zitten, hier 7 km vandaan. 
Eerst dronken ze limonade en aten ze zelfversierde  cake. Het buurjongetje Noa deed ook mee. 


Toen vonden ze de eerste opdracht van de (heel snel in elkaar geflanste) speurtocht. 

Waterestafette. Nodig 1 volle emmer water, 2 lege emmers en twee plastic bekertjes. En dan maar rennen om je emmer zo vol mogelijk te krijgen. 


Daarna moesten de kinderen de lintjes volgen. We hadden geen lintjes dus gebruikten die witte dingetjes waar je een vuilniszak mee dicht kan maken. Erg moeilijk te vinden in de duinen maar dat is juist ook wel weer goed. 

Opdracht twee was: zoek insecten, of bramen. Ole is 5 geworden dus vind er in ieder geval vijf. 

Ole is dol op muziek luisteren dus opdracht 3 was: de duinpan- disco.  Ik had mijn nieuwe boxje bij me en Ole mocht zeggen waar we op gingen dansen. Lekker hard in de duinen. 


Bij een speurtocht hoort natuurlijk ook altijd schatzoeken. Tobias stopte de schat (een grote zak snoep en goedkope vliegtuig- speelgoedjes van de Zeeman) terplekke in een konijnenhol en zoeken maar. Gelukkig vond Ole de schat. 


Opdracht 5: kadettenrollen. Dat kan alleen maar in de duinen en is elkaar vasthouden en dan zijdelings van een hele hoge duin af rollen. Maar heel hard rennen mag natuurlijk ook. 


Dat was de laatste opdracht: 5 opdrachten voor een vijfde verjaardag. De speurtocht eindigde op het strand waar de kinderen lekker gingen zwemmen en spelen in het zand. 

En wij ouders hadden zo langzamerhand wel zin in een wijntje dus we eindigden op het terras met ijs voor de kinderen en drank voor ons. 


Ole vond het een te gekke verjaardag en het heeft ons eigenlijk bijna geen voorbereidingstijd gekost. Dus de tip voor vandaag: je hoeft niet altijd zo ingewikkeld te doen: houd het simpel. 

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s