Ons eerste dagje in de duinen

Ik ben nu zo gewend verslag te doen van alles wat we In de vakantie doen, dat het heel gek voelt om dat nu ineens niet meer te doen. Daarom nu maar even een verslagje van onze eerste dag in het duinhuisje. 

Gisteravond kwamen we laat aan in het duinhuisje na een gezellig verjaarspartijtje van Jan, mijn schoonvader, in Alkmaar. Daardoor werden we vanochtend wel lekker hier wakker. 

Na het ontbijt gingen Louis, Ole en ik fietsen huren op de roompot-camping van Egmond waarna we met zwemspullen en al op weg gingen naar het Witte Cafeetje om daar te gaan lunchen.  Maar het was dicht (maandag). Dus besloten we door te fietsen naar Bergen aan zee zodat we daar wat konden gaan eten. Mooie tocht door de duinen met leuke klimbomen langs de route. 

Op het strand kwamen we te zitten bij strandtent De Jongens. Vorig jaar hadden we er ook al gezeten en was ik fan geworden vanwege de lekkere muziek en de loungebanken op het strand van waar je een prachtig uitzicht hebt op de zee, maar voor het eten kan je beter ergens anders naar toe gaan. Het is zelfbediening en duur en we kregen na een hele tijd wachten de helft van onze bestelling en het eten voor de kinderen liet heel lang op zich wachten. Toen we op het moment stonden ons geld terug te vragen kregen ze koude tosti’s. 


Wel een heel leuke wc hadden ze met plaatjes van badende beroemdheden en een mooie kleur groen. 


Door de duinen fietsten we naar “het stille strand”, het strand tussen Egmond en Bergen waar weinig mensen komen. Te bereiken via het mooie fietspad wat zich door de duinen heen slingert. Jammer dat het inmiddels helemaal bewolkt was maar toch lekker om op het strand te zijn en te spelen in de hoge duinenbij het strand (we gingen mee dit keer, hoor). 

 

Op weg terug naar het huisje ging Louis ketting er drie keer af. Dus ging ik met de kinderen maar weer terug naar de camping om een andere fiets te halen, terwijl tobias boodschappen deed. Ole wilde ook nog even zwemmen maar wij vonden het te koud. 


Net lekker gegeten en de kinderen voorgelezen uit de Suske en Wiske (volgens mij snappen ze er maar de helft van maar toch willen ze het de hele tijd en ach, het is vakantie). Nu zitten wij in een door kaarslicht verlicht huisje. Tobias luistert naar de sportradio  en ik schrijf dit blog. Nog even een foto van het avondeten omdat je als blogger steeds gekker wordt en echt overal foto’s van wil maken/ delen 😉. 

5 reacties

 1. Weer een fijn verslag met mooie foto’s, Jits. We zitten nu hockey te kijken (Ned-Bel M). Na nog maar 2 gouden vandaag. Veel plezier in het candle light huisje.

  Like

 2. Het wordt tijd om een actie groep op te richten tegen strandtenten die slecht eten serveren. Ik snap het ook gewoon niet, jij?

  Like

  • Ja inderdaad. Dan heb je de beste plek voor een heel mooi café-restaurant en dan maken ze gewoon bijna allemaal slecht eten. Misschien is het wel juist door die plek: er komen toch wel mensen.

   Like

 3. Wo die boom!!!! Geweldig en ik zie een mooie omslag foto die van To en de kinderen in de duinen? of strand schitterende foto.
  Facebookers willen ook altijd van alles een foto maken hoor haha 😉 niet altijd van eten meer , (ik) is moeilijk om er een smakelijke van te maken .
  see you soon!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s