Bordeaux

Twee jaar geleden zijn we ook al een dagje in Bordeaux geweest. Daar schreef ik toen het volgende Blog over. Grappig was dat we nu bijna hetzelfde deden. Ook de foto’s zijn leuk om met elkaar te vergelijken. Ik zou ze het liefst naast elkaar willen zetten in deze blog maar dat is heel moeilijk als je alles op je telefoon doet. 

Om half twee kwamen we aan in ons hotel. Daar gingen we snel weer weg want vrij kleine, warme kamer. We liepen vanaf de buurt bij het station (zoals meestal in Franse steden niet zo’n goede buurt maar wel vrolijk) naar het centrum. 


Bij de kerk st Michel, in de Arabische buurt, aten we een broodje Falafel. We haalden nog ergens een ijsje en liepen naar “de spiegel van Bordeaux”. Dat is het centrale plein aan de rivier en daar hebben ze een kunstwerk van water gemaakt waar altijd veel kinderen in spelen en mensen doorheen lopen. Erg leuk. 

Daarna namen we de tram naar het park maar we hadden geen kaartje, en zagen ook niet waar je dat moest kopen, dus toen Tobias bij de volgende halte een man binnen zag komen die wel eens een kaartjescontroleur kon zijn, stapten we maar snel uit. 

Daardoor kwamen we wel weer bij de grote fontein waar we 2 jaar geleden ook geweest waren.  

 Vandaar liepen we naar het park en de speeltuin die daar was. Ondertussen was het een beetje gaan regenen maar dat waren van die buitjes en tussendoor scheen de zon. De kinderen speelden en wij rustte uit op een bankje. 

Er is ook een mooie botanische tuin met veel bijzondere planten en mooie bloemen. 

We dronken nog wat op het terras van de orangerie (onder de parasol vanwege een flinke regenbui). Ook hier in Frankrijk is Pokemon Go trouwens een enorme rage. Ineens stond het hele pad vol met mensen die alleen maar op hun telefoon kijken. Louis wil het ook heeeel graag gaan spelen. 

We gingen weer eten bij dezelfde Bistro als de vorige keer, La Mere de Michelle, omdat we het daar toen zo leuk vonden. Het is een heel klein cafeetje wat helemaal vol staat met oude spulletjes die je ook kan kopen. 

Ze hebben er vooral crêpes en galletes (hartige pannenkoeken) maat je kan er ook salades eten en entrecote. Op het plein daarvoor begon een feest met allemaal leuke muziek maar dat viel letterlijk in het water door de regen. 
Tussen de buien door liepen we dansend terug naar het hotel waar de kinderen in bad konden en we daarna allemaal lekker, in een bed, gingen slapen. 


Vandaag zijn we weer terug gekomen. Jan en Anja haalden ons van de trein en brachten ons, via huis om een was erin te doen, naar de tuin waar Sil en Andrea waren die een heerlijk maal bereidt hadden. Ole kreeg nog verjaarscadeautjes en opa en oma namen de kinderen mee naar de speeltuin  (heerlijk, even lekker rust 😉)

Ook weer heel fijn om hier te zijn. De tuin ziet er prachtig uit. Daar zal ik morgen verslag van doen. 

Eén reactie

  1. Super leuk dat filmpje ook, hahahaha En fijn dat je dan zulke vrienden hebt en helemaal verzorgd thuis komt, nog even dat vakantie gevoel vast houden 😀

    Ik moet wel lachen om de foto die je hier plaatste van de botanische tuin, de witte zonnehoed in dit geval met de komkommerkruid ernaast, die groeien hier gewoon in het park of de parken, hahahaha

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s