Laatste dagen

Eigenlijk heb ik geen zin om te schrijven maar ik kan toch ook weer niet verslag doen van mijn hele vakantie (alle “inns and outs”) en dan aan het eind niets meer van me laten horen. 

Daarom even kort verslag van onze  afgelopen dagen. Donderdag pakte we weer al onze spullen in en stapten op de fiets naar de volgende camping. Deze tocht zou 70 km zijn waarvan weer een flink stuk langs een drukke weg zouden moeten en ook met behoorlijke heuvels erin. Ik had dus al helemaal uitgezocht of we niet een stuk de trein konden nemen en Tobias erop voorbereid dat ik dat wilde. Hij zou dan gaan fietsen en wij met de trein. 

Eerst fietsten we 20 km naar Rochefort. Daar dronken we koffie op het grote plein. 


Daarna liepen we naar de haven en bekeken daar de Hermione, een nagebouwd oorlogsschip uit de 18e eeuw wat ze helemaal nagebouwd hebben met de oude methodes. 

Daarna gingen we lunchen bij een Crêperie. Tobias en ik Galette met zalm en roomkaas en Ole crêpe met suiker en Louis met appel en chantilly (slagroom) 

Was lekker en gezellig en we besloten daarna gevieren de trein te nemen naar Saintes (ik blij). 

Maar de trein van 3 uur was vol voor fietsen dus we moesten wachten op die van 5 uur. Nog maar weer een stukje het centrum in fietsen en wachten op een terras. 

De trein in met kinderen en fietsen, en aanhangfiets die eraf moest, bleek nog niet zo makkelijk en in Saintes moesten we ook nog door een tunneltje onder het perron door waar je de fietsen naar beneden moest sjouwen dus toen was ik al helemaal blij dat Tobias mee gegaan was. 

Op de camping (de camping waar we de vakantie ook begonnen zijn) gingen we zwemmen en Louis kreeg een Engelse vriend. 

Vanochtend wilde hij ook weer meteen met hem spelen en hij riep heel stellig: “Ik ga vandaag niet fietsen”. We wilden naar Cognac fietsen (een tocht van 55 km) maar we kortte hem steeds verder in. Maar Louis bleef maar zeggen dat hij niet wilde, en Ole deed een beetje met hem mee, dus uiteindelijk besloten we tot een compromis; een heel korte fietstocht naar het centrum en daar andere dingen doen. 

We picknickte op een mooie kloosterbinnenplaats. 

Bekeken de Kathedraal. 

En, als vlag op de vuurpijl, huurden we een bootje. Daar konden we 1,5 uur mee over de Charente varen. De kinderen mochten ook sturen en het was erg lekker rustig en erg mooi. Iedereen tevreden. 

  

Daarna deden we boodschappen, gingen zwemmen en lazen ons boek. We aten Risotto met venkel en worstjes en sla en de mannen gingen nog even midgetgolfen terwijl ik de afwas deed en de fietsen inleverden. Morgen gaan we naar Bordeaux en daar in een hotel en de stad bekijken en dan zondag weer terug naar Amsterdam. 

Eén reactie

  1. Ik vind het knap hoor, van jullie kinderen vooral, dat ze telkens zulke afstanden hebben mee gefietst, en ik heb maar 1x in mijn leven ooit 60 km gefietst voor een tocht en dat gewoon hier in Drente, en dat vond ik gewoon genoeg, hahaha

    Respect voor jullie allemaal! Dat je de trein gekozen hebt op het laatst snap ik dan ook helemaal!

    Ik wens jullie nog een paar laatste fijne dagen toe en een veilige reis terug naar huis zondag!

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s