La Rochelle- Fouras

Na acht dagen bereik je het hoogtepunt van de vakantie,heb ik in een van mijn vorige blogs geschreven. Dat had ik gelezen in de Volkskrant magazine. Het leek me wat lang duren maar gister zaten wij op 8 dagen vakantie en ik geloof nu dat het waar is. We hadden echt een top- dag. 

Het begon al goed want het was de verjaardag van Ole. We maakten een verjaarontbijt, versierden de tent met ballonnen en pakten de cadeautjes in (een beetje moeilijk met touw want we hadden wel inpakpapier gekocht maar geen plakband). Ole kreeg: een verkleed pak van Robin Hood, een hagedis, een vliegende draak, een ridder en viltstiften. Ook kreeg hij een pak koekjes om uit te delen aan de andere kinderen op de camping en een autootje van de buren. 


a rustig ontbeten te hebben en alles te hebben ingepakt stapten we op de fiets en reden voor de laatste keer langs het kanaal naar La Rochelle. Daar aten we een taartje op een terras. 


De rest van onze fietstocht ging grotendeels langs de zee, door kleine badplaatsen en langs vissersplaatsjes. Als het laag water is is het ook leuk spelen op het strand. 

Na 40 km, een peulenschilletje nu voor ons, bereikte we de camping in Fouras. Zeker vergeleken bij de vorige een heel grote camping. De kinderen waren erg blij met het grote zwembad met glijbaan. 

We gingen uit eten om Ole’s verjaardag te vieren. Fouras is een heel leuk stadje. Het ligt in een punt in de zee dus er omheen zijn allerlei strandjes en er staan hele leuke huizen overal. 

Uit eten gaan met onze zonen is niet altijd een pretje (stil blijven zitten is moeilijk en vooral Louis vind niet zoveel lekker) maar gister ging het echt goed. Ze kregen als voorgerecht grote garnalen en tomaat, als hoofd Ole pasta en Louis vis met friet en ijs toe. 

We zaten op een terras met uitzicht op zee en op elke tafel lag een hoed die we natuurlijk allemaal even op gingen doen

 Ik had als voorgerecht een “salade chevre”

Als hoofdgerecht de vis van de dag: Dorade. 

En als toetje kaas. 

En Tobias had voor visterrine van “raie” (rog) en als hoofd Pintade (parelhoen)


Ietsje verderop begon een bandje te spelen (hele leuke muziek Engels gezongen met een erg Frans accent) dronken witte wijn en keken naar de zonsondergang. Na het eten mochten de kinderen nog even in de draaimolenen. 

En we gingen kijken en dansen bij de band. Ik werd er heel vrolijk van.


Toen we terug kwamen op de camping was daar ook nog een band waar we ook nog even gingen kijken. Leuke band maar ze hadden stoelen neergezet dus iedereen zat. 

 
Vandaag rustdag. Naar het strand. Erg modderig onder het water. Voelt vies aan je voeten maar is wel leuk om je mee in te smeren. 


Nog een paar van die leuke huizen gefotografeerd . 


Verder op de camping geweest en gezwommen. Vanavond gaan we Fun-midgetgolven (ik weet nog niet of ik daar wel zin in heb maar mijn mannen willen heel graag. En misschien is het wel heel leuk en mis ik wat als ik niet mee ga). En morgen gaan we met een bootje naar Ile d’Axe en daar dan de rest van de dag fietsen/ zwemmen. Heb ik erg veel zin in. Nu eerst eten (eend). 

4 reacties

 1. Een heel vrolijke Jitstips weer, heureusement! En wat een lekker eten en inderdaad heel leuke huizen. En nog op de valreep, gefeliciteerd met Ole’s verjaardag!!!! Liefs Renee

  Sent from my iPad

  >

  Like

 2. Nu je het zegt van de 8ste dag, is misschien ook logisch als je langer dan een week weg bent natuurlijk, dan ben je ondertussen gewend, gaat het leven weer wat langzamer en gezelliger meer ontspannen eraan toe, en vanaf de 12de dag als je 15 dagen ergens zit? Dan ga ik thuis missen, of eigenlijk meer…. wil ik weten hoe het met de kat is, hahahaha als ik dan thuis kom en alles blijkt goed, ben ik zo weer bereid om te gaan. 😉

  Geniet van jullie mooie dagen die nog komen gaan en natuurlijk van harte gefeliciteerd met Ole!

  X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s