Ode aan Amstelglorie

Acht jaar geleden kregen we onze tuin en sinds die dag genieten we er elk jaar weer met volle teugen van. Het is toch enorm bijzonder dat je in een stad als Amsterdam zo’n groene oase hebt waar je in tien minuten naar toe fietst en waar je echt het gevoel hebt buiten te zijn. 

Hier in Amstelglorie zijn 439 tuinen en dus ook zo veel verschillende tuineigenaren. Iedereen tuiniert op zijn of haar manier en ook de huisjes zijn allemaal anders. Elke tuin is een klein paradijsje op zichzelf. 

En dit dreigt nu misschien te verdwijnen. De gemeente heeft plannen om van Amstelglorie en het omliggende groen een woonwijk te maken. Dat zou vreselijk jammer zijn voor alle Amstelglorianen maar ook voor al hun vrienden en familie die wel eens op bezoek komen, voor de kinderen die hier komen spelen, voor de Amsterdammers die in de buurt wonen, voor de toeristen die hier komen fietsen,  maar natuurlijk vooral voor alle bomen en planten en dieren die er zitten. 

Daarom vraag ik jullie allemaal de Petitie te ondertekenen. De teller staat nu al op 9000 maar hoe meer, hoe beter. 

Als ode aan Amstelglorie heb ik vandaag foto’s gemaakt van allerlei verschillende huisjes hier in ons tuinpark.


 

4 reacties

    • Waar is tuin nummer 2? en nummer 14 is ook heel apart, lijkt op een oogslag op een caravan, als ik je zie moet je me maar ff vertellen hoe of wat, nogmaals heel mooie foto’s! (mis wel beetje een 😉 )

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s