kijkvoer voor tijdens het songfestival

Kunnen we  eindelijk weer eens tv/ computer kijken!?!

Na twee weken heerlijk weer wordt het nu helaas een stuk kouder. Om iedereen een beetje te troosten en voor als je  geen zin hebt om vanavond naar Douwe Bob en de rest van het songfestival te kijken, zijn hier wat korte animatie-films die grote prijzen gewonnen hebben. Ik ben er dol op want in korte tijd wordt een heel verhaal verteld wat mooi is, of grappig of wat je ontroerd. En het zijn kleine kunstwerkjes waar veel tijd en liefde in gesoken is.

Als je ze allemaal wil bekijken kost je dat een klein uur maar het is wel echt de moeite waard, al zeg ik dat zelf 😉.

Deze eerste film is echt prachtig. La maison en Petits cubes gaat over een oude man die terugkijkt op zijn leven door terug te gaan naar de verschillende kamers van zijn huis, dat steeds verder onder water komt te staan.    

Nog een Franse die zich afspeelt in een cafe, waar een man koffie drinkt en zijn rekening niet kan betalen:

 

Dit filmpje kijk ik elk jaar wel een keer met de kinderen uit mijn klas. Is eigenlijk niet bedoeld voor kleuters, maar ze vinden het altijd mooi, zitten gefascineerd te kijken en worden er erg rustig van omdat er niet in gepraat wordt.

Munro is een Amerikaans jongetje van 4 die per ongeluk in het leger terecht komt. De film is uit 1960 en heeft een Oscar gewonnen.

Deze film is gemaakt als een “stomme film” van vroeger maar een verassend einde heeft.

Junk, is een korte animatie die een beetje donker en vreemd is, maar wel erg mooi gemaakt en de moeite waard om te kijken.

En natuurlijk mag de Nederlandse, Oscarwinnende film van Michaël Dudok de Wit over een dochter die op haar vader wacht, niet ontbreken.

Ik zou heel graag van jullie willen weten welke je de beste vond en tips voor andere korte films zijn natuurlijk altijd welkom.

2 reacties

  1. […] oude blog van mij die bijna niet bekeken is is “kijkvoer voor tijdens het songfestival” Hierin staan 7 tips voor korte filmpjes die echt de moeite waard zijn om een keer te kijken. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s