Wolk

“Gaan we ook naar de wolk?” Vraagt Ole altijd standaard als ik zeg dat we naar Winssen gaan. Hij bedoeld eigenlijk “de wok”. Als we bij mijn moeder zijn gaan we bijna altijd een avond eten bij de Wok in Ewijk. Dit keer (joepie, joepie jee!) samen met mijn zus Sarah, die een week hier is uit Curacao en met mijn nicht Otje.  

 

Een van de grote pluspunten van de wok voor de kinderen is de ballenbak. En dan vinden ze het vooral leuk als er ook andere kinderen zijn waar ze dan een ballengevecht mee gaan houden.

Het andere grote pluspunt is het eten. Je mag zoveel eten als je wilt en als je dat hoort denk je misschien aan een ‘vreetschuur’, en dat is het ook wel een beetje want je wordt enorm hebberig van zoveel eten en je eet zo ongeveer drie keer zoveel als normaal, maar het is wel erg lekker en als je goed kiest ook gezond.  Er staan bakken vol met witvis, garnalen, alle soorten paddestoelen, inktvis, veel verschillende groentes, kipfilet en runderlende. Je neemt wat je lekker vind en kiest een saus (zwarte bonen, fong shou, oestersaus, etc) en dan wordt het voor je gewokt. Daarnaast kan je er ook nog dingen op de bakplaat laten klaarmaken zoals kleine visjes, karbonades en courgette. En dan hebben ze natuurlijk ook nog Chinees, Hollandse pot (fricandellen, patat, bitterballen en pannenkoeken) en natuurlijk Sushi. Daar ben ik dol op, vooral op de zeewier met zalm en kikoman (saus). 

 
De kinderen eten zo af en toe een klein hapje en gaan dan snel weer spelen in de speelkamer.   

  
En dan hebben ze ook nog een heel toetjesbuffet. Dan neem ik altijd een bakje fruit met een bolletje ijs en dan doe ik daar chocoladesaus uit de chocolade-fontein overheen (meestal per ongeluk iets teveel) en dat wordt dan hard om dat fruit heen. 

  

De  wok is ingericht als een Chinees en hangt vol met oosterse prenten, plastic bloemstukken en gekke lampen zoals deze die ik heel graag zou willen hebben.  

Weer thuis gekomen in Winssen mogen de kinderen nog even van de kabelbaan.  

  

En  dan pyjama’s aan, nog even voorlezen uit Iep ( wat een leuk boek is dat!) en lekker slapen in oma’s stapelbed.  

    

4 reacties

 1. Het grappige is, is dat wokken altijd gezond is, omdat ze hele andere oliën gebruiken dan hier, sesam, walnoot, kortom beter kan niet! Als ze het goed doen dan, hahaha Vandaag staat er een heus Indisch recept van mijn oma uit Indonesië op mijn blog, simpele nasi goreng 😉 Wat zij mee heeft genomen vanuit daar…

  Leuk dat je zus nu even hier is! Dat was in elk geval even super genieten zo!

  X

  Like

 2. Leuk Jits!!!! En ik ken natuurlijk ook de Wolk, waar Annalies mij ook wel naar toe heeft meegenomen. Lekker eten ! En wat heerlijk met Sarah en Otje, geniet!!!!! Xxxxx Renee

  Sent from my iPad

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s