Småland

Wat doe je op een druilerige zaterdag als je nogal brak bent: je gaat shoppen in de IKEA en dumpt je kinderen in Småland. Voor vandaag was dit de beste dagbesteding die we konden bedenken, want gister behoorlijk te laat naar bed gegaan.

Tobias en ik waren gisteravond eerst een paar afleveringen gaan kijken van het tweede seizoen van: Unbreakable Kimmy Schmidt. Is een serie op Netflix over Kimmy Schmidt, de vrouw die 15 jaar in een bunker onder de grond leefde en daardoor op geheel eigen wijze tegen de moderne tijd aankijkt, en haar flamboyante huisgenoot Titus Andromedon die van alles meemaken in New york.

Ik vind het een heel grappige serie, al is hij soms ook wel een beetje te melig. Kijk dan ook seizoen 1 als je dat nog niet gedaan hebt. Heb ik al eerder een blog over geschreven. Je moet er wel Netflix voor hebben.

Daarna gingen we nog muziek luisteren, wijn drinken en praten over het nieuwste project van Tobias en zijn broer Sil: een kinderboek over beroepen en superhelden. Ik heb de rol van klankbord.

Het was zo gezellig dat we ten slotte pas heel laat naar bed gingen en zoals iedereen wel weet, begint de dag met jonge kinderen altijd alweer vroeg.

Beter dan de hele dag brak binnen blijven zitten, kan je dan iets gaan doen: om de één of andere reden 😉 bedachten wij toen: naar de IKEA gaan om verduisteringsgordijnen te kopen voor op de kamer van de jongens!!!  Al jaren bedenken we dat we dat echt eens moeten gaan regelen, maar zoals met zo veel dingen, blijft het dan bij bedenken. Tot nu toe dus.

We fietsten naar het Amstelstation en namen naar de metro naar de IKEA. Vanaf het metrostation loop je er in 5 minuten heen. Bij Småland moesten we wel een half uur wachten voor ze naar binnen mochten maar we konden nu niet meer terug dus deden we dat maar.

Toen de jongens eenmaal binnen waren liepen wij, net als alle andere bezoekers die er waren (het viel me nog mee, voor op zaterdagmiddag) de hele route door de IKEA. Ik vindt het altijd wel leuk. We probeerden bureaustoelen (iemand een tip?), zochten naar een dekbedhoes van 1.40 bij 2.20 (hebben ze niet) en kozen lekker donkere verduisteringsgordijnen uit. Ook kochten we nog een nieuwe cactus voor bij mijn verzameling, heel leuk inpakpapier en een ‘reuze-waffie’. Waf is Ole’s aller- favorietste knuffel en komt ook van de IKEA. Toen we bij de kassa stonden werd er omgeroepen: “Attentie, Louis en Ole willen graag opgehaald worden uit Småland” Was helemaal niet zo hoor, ze vonden het er fantastisch. Maar je mag je kinderen er maar een uur stallen.

Natuurlijk ging we ook nog even zweedse gehaktballetjes (Tobias en Louis), pasta (Ole) en gravad lax (ik) eten in het restaurant. Kost echt bijna niets (2,50 voor een kindermenu met limonade zoveel je wilt en ijsje) en is ook echt best wel lekker.

Tevreden gingen we weer naar huis. Een prima besteding van deze zaterdag. 13.png

 

Eén reactie

  1. Als de zomer tv weer start zal ik denk ik weer gaan Netflixen, hahaha ik ga eens kijken.

    En de Ikea, ik snap nog steeds niet dat er hier in Almere met zoveel nieuwbouw nog elke dag er geen vestiging te vinden is….. their loss…

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s