Kleine dingen

 • gelukVan welke kleine dingen wordt jij gelukkig?  Deze vraag stond gisteren op het theezakje (altijd één van de eerste dingen die ik doe in de ochtend, thee zetten en de vraag van het theezakje lezen. Nou is het altijd goed om even na te denken over waar je gelukkig van wordt. Dat helpt om de boel te relativeren en om de mooie dingen van het leven weer even te zien. Hier een opsomming van de kleine dingen waar ik gelukkig van wordt:

 

 • De zon die al schijnt als ik s’ochtends om 7.50 uur naar school fiets. Ook de geur die hoort bij zo’n frisse lenteochtend is erg fijn.
 • Kinderboeken voorlezen op school of s’avonds voordat de kinderen naar bed gaan.
 • spelletjes spelen met vrienden (winnen is dan ook wel leuk, maar nog niet eens noodzakelijk.
 • Lekker eten, en dan vooral als het uit eigen tuin komt of heel vers is.
 • Naar de tuin fietsen nadat ik Louis en Ole naar school heb gebracht. Vooral als je dan de Utrechtse Brug over steekt en het water is nog bijna helemaal rimpelloos (hoort voor mijn gevoel echt bij de ochtend).g6
 • Oudere films kijken die eigenlijk heel goed zijn, zoals Being John Malkovich, Gandi of To Kill a Mockingbird
 • Heel hard de muziek aanzetten en dansen in de huiskamer met mijn drie mannen.
 • De pauzehapjes van de kinderen die ik s’ochtends klaar maak voordat ze naar school gaan. g2.png
 • Zevenblad uit de aarde verwijderen en dan vooral als het lukt om hem eruit te krijgen met een zo lang mogelijke wortel.
 • doorzakken tot diep in de nacht en interessante gesprekken voeren.
 • De jongens die vriendjes te spelen krijgen en daar erg van genieten. Dit was bijvoorbeeld gistermiddag en toen waren ze met zijn vijven.g3
 • Alle muziek van Bob Marley. Wordt ik altijd vrolijk van.
 • De geur van vers gezette koffie (en ik vind koffie niet eens lekker)
 • borrelen op (vrijdag)middag.
 • cactussen op de vensterbank. Deze compositie heb ik vanochtend gemaakt. g7
 • een boterham met kaas (wel echt lekker brood en kaas van de markt of kaasboer)
 • Als er een kind op school jarig is komen ze altijd bij alle juffen met een traktatie. Als dit een lekkere traktatie is (of zoals deze; getuigt van respect voor de juf)B stemt dat eventjes een beetje gelukkig. g5.png
 • De vragen die Louis stelt, zoals: hoe kan het dat het heelal oneindig is, of Hoe krijgt een bloem zijn kleur, waarom komt er een bult als een mug je gestoken heeft? enz enz
 • De vrolijkheid van Ole die altijd maar aan het zingen en spelen is en iedereen op straat en op het schoolplein heel uitbundig gaat begroeten.
 • De smaak van een rijpe perzik als je op vakantie bent in Frankrijk, Griekse yogurt in Griekenland en Italiaans ijs (chocola natuurlijk) in Italië.
 • Fruitbomen die in bloei staan.

Ik zou hier nog een hele tijd mee door kunnen gaan, geloof ik. Want als je eenmaal begint met dingen bedenken, komen er steeds weer nieuwe dingen bij. Mijn opdracht voor jullie is dus de volgende: Probeer drie (kleine) dingen te bedenken waar je gelukkig van wordt. Ik ben heel benieuwd en wil het graag weten.

 

6 reacties

 1. Oh, dat is niet moeilijk ❤
  -Mijn zoon van 5 die schaterlacht
  -De tuin die tot leven komt, zoals nu in de lente
  -mijn kat die diep ligt te slapen met zijn snoetje onder zijn voorpootje
  En nog zoveel andere dingen! Wat een mooi verhaal. Dank je! X

  Geliked door 1 persoon

 2. hahahaha ik doe The Magic al een jaar en ben elke dag dankbaar voor kleine en grote dingen, elke dag minimaal 10 dingen opschrijven waarvoor je dankbaar bent, ondertussen kan ik dat zelfs in thema’s opdelen, en danken voor ‘het beste van vandaag’, iets wat er echt op die dag is gebeurd en wat je echt helemaal blij heeft gemaakt, vlak voor je gaat slapen 😉

  1. Als de zon schijnt
  2. Picasso mijn kat, hij laat mij altijd lachen
  3. De bloesems die nu overal nog bloeien
  4. Als de vogels in de vroege morgen gaan zingen en er nog niemand echt wakker is of buiten dan.
  5. Stilte
  6. Mijn haakwerk, deken 2 nadert zijn einde voor mijn dochters verjaardag.
  7. Mijn familie
  8. Mijn blog + reacties
  9. Mijn wasmachine
  10. mijn droger als het buiten te nat is
  11. Mijn vaatwasser
  12. De geur van vers fruit
  13. Een kaarsje branden
  14. Materieel gezien alles wat ik WEL heb.
  15. Alles wat ik WEL kan elke dag
  16. Mijn planten die maar blijven knallen! En alweer om over potten vragen.
  17. Mijn plantjes dus overpotten naar groter
  18. Alle kaartjes en echte post die ik zo nu en dan vaker krijg weer.
  19. zonsondergangen waar de hemel knal oranje van wordt
  20. De zee…. het geluid, de geur, alles…. dan ben ik thuis…

  Is dit genoeg? Ik kan nog wel even doorgaan namelijk, maar ja ik train al jaren en het laatste jaar dus intensief. Het boek is van Rhonda Byrne, The Magic heet het, maar gaat over dankbaar zijn, hoe dankbaarder je bent, en hier bij stil staat, hoe meer je ervan krijgt, afgeleid van een Bijbelse tekst zelfs.

  X

  Like

   • Dat is het tweede deel van elke dag de opdracht, ‘schrijf op WAAROM je dankbaar bent voor dat moment of stukje materiaal of mens, dier… bla’ hahahaha Ik heb dit boek ooit gevonden in de bieb, per ongeluk? 😉 Vervolgens 3x verlengd, daarna stond het er nooit meer, maar heb ik het zelf gekocht vorig jaar. 28 hoofdstukken, en 28 aspecten van ons leven, en dan ook, 28 dagen achter elkaar elke dag minstens 10 dingen verzinnen.. kan ook in herhaling zijn natuurlijk… waar je dankbaar voor bent. Het werkt, voor mij, kleine stapjes, sommige dingen langzaam, anderen waar ik het niet verwacht en dezelfde dag soms al, hahaha

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s