Boekenweekgeschenken

 

Je hebt twee soorten mensen: mensen die van verzamelen houden en mensen die er niet van houden. Ik behoor tot de eerste categorie. Ik hou ervan om dingen te sparen. In mijn jeugd heb ik van alles gespaars: postzegels, botten, zilverpapiertjes van paaseieren, zonnebrillen, dooie insecten, sinterklaasgedichten, blikjes en Boekenweekgeschenken. Op rommelmarkten en Koninginnedag zocht ik altijd naar die kleine boekjes en door de jaren heen heb ik er zo heel wat verzameld. Dit zijn ze, en het zijn ze nog niet eens allemaal want er liggen er ook nog een paar in de tuin.

boekenweekgeschenken.png

Maar tegenwoordig ben ik verstandig en probeer juist minder dingen te verzamelen, mijn huis moet tenslotte leger en niet voller. Maar elk jaar koop ik wel een boek in de Boekenweek zodat ik het nieuwste geschenk aan mijn verzameling kan toevoegen. Het is toch ook zonde om er zomaar mee te stoppen en vaak zijn het best leuke boekjes en handig om mee te nemen als je niet veel ruimte in je tas hebt.

Nu heb ik net het nieuwste Boekenweekgeschenk “Broer” van Esther Gerritsen gelezen. Ik voel me niet zo lekker en dat is een goed excuus om gewoon lekker op de bank te liggen en niets anders te doen dan lezen.

Waar gaat Broer over: Olivia, financieel directeur van een familiebedrijf in serviezen,  krijgt een telefoontje van haar broer Marcus. Zijn been dreigt te worden afgezet. Marcus en Olivia zien elkaar zelden, maar de amputatie raakt Olivia onverwachts, alsof het haar eigen been is dat ze verliest. Ze laat alles uit haar handen vallen in een hopeloze poging haar broer te redden. Maar het is de vraag of hij degene is die redding nodig heeft…

 

Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik van dit boekje vond. Wel mooi geschreven en ook wel onderhoudend, maar nou ook weer niet fantastisch of heel erg goed. Het hoofdpersonage is behoorlijk onsympathiek en ook de andere familieleden vond ik nou niet echt aardig. De dialogen zijn goed en Ik ben wel echt benieuwd geworden naar de andere boeken van Esther Gerritsen en misschien is dat al genoeg.

Vandaag mag je ook gratis reizen in de trein als je het Boekenweekgeschenk bij je hebt. Ik heb er twee en ga geen treinreizen maken vandaag dus als iemand ze van me wil lenen om vanmiddag nog ergens naar toe te gaan….. be my guest.

 

3 reacties

  1. Zoals je ondertussen weet, doe ik het beiden, ik spaar ze en ik gebruik ze elk jaar opnieuw, hahahaha En dit boekje, het is mijn traditie om hem dan te gaan starten met lezen in de trein, en zoals wel vaker helaas? Kwam ik er niet in, direct al niet, dus ik laat hem verder ongelezen….

    Maar het boekje van vorig jaar, die staat mij nog heel helder bij en heb ik dan ook echt binnen een dag in de trein uitgelezen op een vrij kort traject zelfs!

    X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s