Naar de maan

Een kleurplaat van wel 4,5 meter lang. Je begint met een huisje op de grond en kleurt langzaam aan helemaal naar boven tot de maan. Onderweg kom je van alles tegen zoals ruimtestations, een vliegende olifant, luchtkastelen, vuurspuwende draken, haaientanken en satelieten. Dat is “Naar de Maan” Het langste kleurboek ter wereld, van de Amerikaanse Illustratrice Sarah Yoon. f8

Ik zag het  in de boekwinkel, waar ik naartoe ging om As in Tas van Jelle Brandt Corstius  te kopen (daarover meer als ik het gelezen heb)  en ik kon het niet laten liggen. Ook Louis was er heel blij mee, maar vette pech voor hem: Ik wil hem zelf kleuren en niet dat mijn lieve kinderen erop gaan krassen. Misschien als ik er na anderhalve meter geen zin meer in heb, mogen zij hem afmaken.

f3

Ik heb besloten hem niet in te kleuren met potlood, krijt of viltstift. Ik ga hem inkleuren met verf. Gelukkig heeft mijn man heel veel mooie tekenspullen en dus ging ik aan de slag met zijn oude verfdoos van Talens. Ik heb nu twee bladzijdes gedaan en heb heel veel zin er mee door te gaan. Inkleuren is een heel prettig werkje waar je erg “zen” van wordt. Je kan nadenken over van alles, of ook fijn, nergens over nadenken of, wat ik prettig vind; naar de radio luisteren.

Gisteravond zaten Tobias en ik tegenover elkaar aan tafel. Hij tekende en ik kleurde in. Ondertussen dronken we kopjes thee, luisterden naar radio 6 (jazz, bleus en soul) en zeiden bijna niets. Het was een heel prettige avond en zo veel fijner dan hangen voor de televisie, wat ik trouwens meestal doe. Dus ik raad iedereen aan: ga eens lekker kleuren. Koop deze mooie kleurplaat  of een ander kleurboek of print er eentje uit van internet en ga lekker kleuren.f5f4 Tot slot nog even voor de leerkrachten onder ons: Dit kleurboek is ook erg leuk om te kopen en met je klas samen in te kleuren. Je kan alle kinderen een bladzijde laten doen of het op de grond leggen in je lokaal en er allemaal omheen gaan zitten kleuren. Met de kleuters zou ik dit niet zo snel doen want het is behoorlijk priegelig, maar erg leuk voor de midden en bovenbouw.

Eén reactie

  1. Oude verf werkt vaak beter dan de nieuwe dozen van nu, trust me, wat een leuk project, dit heb ik ook weleens gedaan maar dan moesten we het zelf maken met zijn allen 😉

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s