Het Grootste beeldwoordenboek ter wereld

ts10Als juf en als moeder zie ik veel kinderboeken en dit is geloof ik wel één van de leukste kinderboeken die ik in de afgelopen jaren gezien heb:

“HET GROOTSTE  BEELDWOORDENBOEK ter wereld”

Het is, volgens de illustrator zelf een ‘redelijk onbetrouwbare encyclopedie’ van 64, tot de nok toe gevulde bladzijde met allerlei plaatjes en korte stukjes tekst ter lering ende vermaak over verschillende onderwerpen zoals eten, dieren, de seizoenen, voertuigen, kleding, huizen, kerst, muziek  en nog heel veel meer.

Ik herkende de tekenstijl meteen omdat ik tot voor kort een tekening van hem boven aan mijn blog had staan. Ik wist niet wie de tekenaar was. Zelf dacht ik iemand uit midden of zuid- Amerika. De tekeningen hebben iets houterigs en primitiefs op een hele vrolijke manier. Maar ik had het helemaal mis. De illustrator is Tom Schamp, een Vlaamse kunstenaar die zowel voor kinderen als voor volwassenen tekent.

In het Grootste Beeldwoordenboek volgen we Otto (een beren-jongentje) en zijn familie en nog een heel aantal andere personen. Zij zijn op de verschillende bladzijdes terug te vinden. Dit is een boek waar je echt uren in kan bladeren. Je kan het samen met je kind lezen en bekijken maar ook alleen, of alleen je kind. Alles is mogelijk. Ik laat jullie gewoon een aantal bladzijdes zien.

2-3

12-13

6-7

Het doet een beetje denken aan de boeken van Richard Scarry, omdat er ook zo vreselijk veel op te zien is. Die vond ik als kind echt helemaal te gek. Op de website van Tom schamp zie je nog veel meer van zijn werk en daar kan je ook kijken naar een documentaire over hoe hij werkt  (staat onder het kopje “about”). En ik hoop dat iedereen snel naar de winkel rent om dit boek te kopen, want dit is er echt één om te hebben, of je nou kinderen hebt of niet.

4 reacties

  1. Jits, wat een leuke, enthousiasmerende jitstip! Zodra ik in Nederland ben ga ik hem kopen, zelfs met een kleindochter die pas net twee is. Maar ‘ je kuntniet snel genoeg beginnen!, je dirais: met leuke dingen. Xxx Renee

    Sent from my iPad

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s