Het Fantastische Kinder Film Festival

Precies een jaar geleden ben ik begonnen met deze blog. Dat weet ik zo goed omdat dat ook in de voorjaarsvakantie was en omdat één van mijn eerste stukjes ging over het Fantastische Kinder Film Festival. Zie hier mijn oude blog.

En ook dit jaar gingen we weer naar Eye. Reizen is dit jaar het thema en het gaat dan ook over onderweg zijn, zoeken, vinden en gevonden worden.kronkel__slinger_klein

Het leuke van dit festival is dat alle kinderen die naar de film gaan ervoor en erna mogen spelen in de Speeltuin van de Verbeelding. De kinderen krijgen een kaart waarop aan de ene kant allemaal dieren en aan de andere kant allemaal dingen (zoals een trein, een koffer, een fototoestel enz staan). Door het hele gebouw van Eye heen vind je opdrachten en dingen waar de kinderen mee kunnen spelen, zoals koffer memorie, een lichtvoorstelling maken met de bewegende beelden die je ziet vanuit de trein, verkleden en dan op een vakantiefoto, picknicken met eigen gemaakte spiesjes, een ansichtkaart versieren en herinneringen ruiken.

In Eye kan je ook heel goed lunchen met een fantastisch uitzicht op de langsvarende boten. ‘De kinderen kunnen dan ondertussen nog fijn spelen.

 

En Natuurlijk gingen we ook naar de film: Verloren vriendje. Net als vorig jaar was dat en film waar ik niets van af wist (dat kan heel slecht uitpakken) maar deze film vond ik echt erg goed. Het waren vier korte filmpjes waarvan vooral de tweede “the Bottle”, over een sneeuwpop en een zandmannetje die elkaar kleine dingen sturen via flessenpost, erg innemend was. Daarna volgde de hoofdfilm (die duurde dek ik 30 min) over de vriendschap tussen een jongen en een pinguïn. Erg leuk, zeker voor kinderen tussen de 4 en de 8, maar ook voor hun ouders. Mooi gemaakt ook, deze vijf filmpjes. Kijk dus zeker even naar de trailer.

Het Fantastische Kinderfilmfestival is nog deze hele week en ook nog op woensdag 9 maart. En niet alleen in Amsterdam maar ook in heel veel andere steden. Kijk voor meer informatie op de website van het Fantastische kinderfilmfestival.

Vanuit Eye nam ik ook nog deze foto van het centraal station. Vond hem wel cool met dat dramatische weer. e14

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s