ZieZo Marokko

Nog dit hele jaar te bezoeken (tot januari 2017) en zeker de moeite waard om eens naar toe te gaan met kinderen: De tentoonstelling Ziezo Marokko in het Tropenmuseum Junior.

IMG_0573

Met je eigen Marokkaanse paspoort ga je door de slurf het vliegtuig in naar Marokko. Dit is al meteen heel leuk. Iedereen zit op een koffer in een nagemaakt vliegtuig en de stewards en stewardessen, de mensen die je rondleiden in het museum doen een dansje in het midden-gangpad met daarbij een rap over Marokko.

Dan ga je mee met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je Marokko,  het land van hun ouders, zien. Ze geven tips bij wie je langs moet gaan, wat je kan zien, proeven en doen. Je krijgt een lekker kopje muntthee en dan mag je zelf gaan rondlopen door de medina – een doolhof van straatjes. Maak een busreisdoor Marokko. Ga aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Overal zijn nisjes met iets uit Marokko daarin en een verhaal wat je kan luisteren door op een knopje te drukken.

Je moet wel reserveren om in het Tropenmuseum Junior te komen. Dit doe je oneline. Is heel makkelijk. Daarna kan je natuurlijk ook nog de rest van het museum bekijken (ook leuk voor kinderen). In het weekend is er altijd een knutselhoekje waar je onder begeleiding iets leuks kan knutselen. En alleen het gebouw is al de moeite waard om een keer te bekijken.

Wij waren samen met Sil, Jan en Kolja en Lovis. Nu zijn ze bij ons thuis en de kinderen breken nu al het hele huis af. Iedereen blijft ook nog slapen. Dat wordt gezellig.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s